Vreme je za prolećnu transformaciju – donosimo vam ideje za bob frizure koje će dati najraskošniji volumen vašoj kosi. U poslednje vreme, uticaj bob frizure na beauty trendove je neosporan.

Uprkos tome što bob ima reputaciju rizične frizure, u poslednjih nekoliko godina videli smo uzbudljive varijante tog stila, što je verovatno razlog zašto poznate ličnosti sve češće biraju baš takav izgled.

Prošli su dani u kojima je duga, jako slojevita kosa bila jedini način da dobijete volumen. Bob ima veliki potencijal da ponudi sav volumen i vitalnost koje volimo da vidimo u svojoj kosi, bez obzira na tip teksture ili stil koji birate.

Evo najboljih ideja ako biste voleli da se uskoro ošišate – a donose ih naše omiljene poznate žene.

Ideje za bob frizure koje daju volumen

Kate Beckinsale

Ono što čini plavi bob Kate Beckinsale tako raskošnim su dugi stepenovi. Dugi stepenovi padaju prema krajevima kose i ne prelaze srednju dužinu. Ovaj stil boba je odličan za tipove kose koji su ravniji i treba im frizura koja daje volumen i kretanje.

Zendaya

Zendayine uvijene šiške daju njenom bobu željeni volumen. Za sličan efekat, minimizujte vidljivi razdeljak kose. Prednji pramenovi navijeni na viklere mogu vam pomoći u stvaranju volumena koji skriva razdeljak. Ako se vaša kosa pokaže tvrdoglavom, pokušajte da koristite lak da stvorite iluziju punije kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Megan Fox

Za pronalaženje prave bob dužine koja će vašoj kosi dati prirodnu gustinu, ključan je oblik lica i isticanje prirodnih karakteristika. Za Megan Fox, to je značilo izbegavanje uokvirivanja lica ili stepenova. Stilizovana sa blago uvijenim krajevima, njena dužina boba ovde ne samo da daje volumen kosi, već skreće pažnju na njenu oštru liniju vilice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Ciara

Ciarin bob jeste gladak i ravan, ali je i dalje pun volumena, što dokazuje da i ravno šišanje može pojačati gustinu kose. Ako vam je kosa prirodno gusta i potrebna vam je ideja za stilizovanje da biste zadržali volumen, pokušajte da nanesete neki proizvod koji se ne ispira pre toplotnog stilizovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ciara (@ciara)

Jenna Ortega

Lob Jenne Ortege je inspirisan shag frizurom. Neki tipovi kose mogu imati koristi od stepenastih pramenova, kako bi stilizovanje kose bilo minimalno. Za finije tipove kose kojima nedostaje prirodno kretanje, ovo je odlična referentna fotografija za vašeg frizera – ako razmišljate o skraćivanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Zoe Saldana

Bob Zoe Saldane dokazuje da volumen ne mora uvek da bude na kruni ili korenu da bi se stvorilo zapanjujući izgled kose. Ovde njen lep volumen pada sa vrhova kose. Korišćenje okrugle četke je jednostavan način da ispravite, zagladite i dobijete bouncy izgled pramenova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mara Roszak (@mararoszak)

Selena Gomez

Selena Gomez je nosila bob u obliku pečurke. Ključ za ovakav izgled kose je ključna “obrnuta” uvijenost pramenova. Za sličan efekat, provucite peglu za kosu kroz krajeve i uvijte ih pomoću šnale, kako biste im omogućili da se “ohlade” u novom obliku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Florence Pugh

Ova frizura inspirisana filmom Pulp Fiction je oličenje boba punog volumena. Od uvijenih do gustih šiški, obimni bob glumice Florence Pugh bio je nezaboravan.

Billie Eilish

Dok je toliko poznatih žena nosilo bob sa krajevima uvijenim ka unutra, Billie Eilish je probala nešto drugačije. Njeni izokrenuti pramenovi imaju vibe Farrahe Fawcett. Ovakvo feniranje je odličan način da vaša frizura bude jedinstvena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Pročitajte i ovo: Ako ste rešili da nosite šiške, donosimo veliki vodič kroz najpopularnije varijante

Naslovna fotografija: instagram.com/pughphotos

Božica Luković

Comments