Duži dani, sunce i rastuće temperature mogu značiti samo jedno: dugo iščekivano leto, koje prate maštovite ideje za letnji makeup.

Jedva čekamo da zaronimo u trendove šminke povezane sa ovim dobom godine – poput sjajne kože, no makeup look i živopisne olovke za oči. To su samo neki od trendova zbog kojih se leti osećamo dobro, ali postoji mnogo kreativnijih načina da se poigrate. Dakle, ako tražite osveženje u svom letnjem stilu šminkanja, pogledajte nekoliko aktuelnih ideja.

Ideje za letnji makeup koje jedva čekamo da isprobamo

Sunkissed makeup

Evo šminke koju možete upariti sa gotovo bilo kojim planom ovog leta, bilo da je to dan na plaži, popodne u gradu ili izlazak pored vode. Ključni kozmetički proizvodi koji će vam biti potrebni su bronzer i hajlajter, ali ne zaboravite da koristite nijansu rumenila koja dopunjuje to dvoje, što će doprineti ukupnoj koheziji izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Festival makeup

Leto znači sezonu festivala, a sezona festivala znači šminku koja blista, sija, menja se i potpuno “krade šou”. Zaljubljeni smo u višedimenzionalne senke za oči. Isprobajte smelu, ledeno plavo-zelenu boju na unutrašnjim delu kapka i živopisnu ljubičastu na spoljašnjem području.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel Martin (@danielmartin)

Rosy glam

Ružičasta je veliki trend ovog leta – i to za oči, obraze i usne. Koristite istu nijansu ružičaste u različitim tonovima da biste makeup looku dali dimenziju. Rumenilo nanesite preko obraza do slepoočnica, a zatim nijansu stavite preko kapka i pregiba da bi se upotpunio izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Muted pink

Nežne mat nijanse su letnji vibe. Preskočite puder za lice i koristite ga samo tamo gde je potrebno. A onda, fokus stavite na prigušenoj ružičastoj boji na usnama. Potražite puder sa semi-mat formulom koja može da traje ceo dan pod vrućim letnjim temperaturama.

Ocean eyes

Ovog leta, od šminke želimo magiju dubokog mora, zasićene nijanse koje hvataju svetlost i privlače. Da biste to postigli, zgrabite plavi ajlajner, koji treba da dopunite tečnom senkom u sličnoj nijansi. Možete zadržati mat izgled očiju ili dodati malo sjaja u sredinu kapaka.

Lip liner pop

Možda nikada nećemo preći preko trendova šminke iz devedesetih, a jedan od njih je efektna olovka za usne, pogotovo braon. Da biste postigli ovaj izgled, izaberite tamnobraon olovku. Iscrtajte usne u željeni oblik i uzmite malu četkicu za usne i lagano izblendajte olovku. Zatim uzmite kontrastnu boju karmina i nanesite po sredini usana. Uverite se da ne mešate dve boje, jer želite da se olovka ističe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Kimberly (@wolfiecindy)

Blushing makeup

Efekat rumenila, kad se nanese na jabučice na obrazima, ispod očiju i na nosu, daje živost licu i pruža mladalački izgled. Da biste postigli ovaj look, pomešajte krem i puder rumenila. Počnite sa kremastim rumenilom i bronzerom. Nakon nanošenja pudera za fiksiranje, dodajte malo rumenila u prahu u drugačijoj boji da biste dodali dimenziju.

Pročitajte i ovo: Saznajte prvi: Ovo su makeup trendovi koje ćemo svuda viđati ovog leta

Naslovna fotografija: instagram.com/erinayanianmonroe

Božica Luković

Comments