Igre moći se odnose na razne vrste dominacije, na većinu BDSM igara, igranje uloga i neke oblike grubog seksa. Bilo da želite da istražite svoju seksualnost ili da probate nešto novo sa svojim partnerom, igre moći mogu osvežiti vaš seksualni život – ukoliko se oboje slažete da ih isprobate.

Pojedine igre moći ne uključuju seksualnu aktivnost, ili predstavljaju samo uzbudljiv uvod u seks, a svakako donose mnoge prednosti – uzbuđenje, zadovoljstvo, povećanu intimnost i komunikaciju, dublju samospoznaju i veće samopouzdanje.

Kako da uključite igre moći u svoju intimu

Uverite se da ste zajedno u tome

Igre moći u krevetu, počinju i odvijaju se uz komunikaciju. Neophodno je da porazgovarate sa partnerom o tome za šta ste zainteresovani, da podelite svoju zabrinutost i očekivanja, potražite više informacija. Možda želite da razgovarate sa stručnjakom, ili sa iskusnim prijateljem, pre nego što se osetite dovoljno opušteno da preduzmete sledeće korake.

Napravite listu da/možda/ne

Prvi sledeći korak je da razjasnite šta vas najviše zanima i sa čim želite da pokušate da pomerite granice. U tome vam može biti korisna lista predloga koji vam se čine bezbedni i prihvatljivi (da), onih koji dolaze u obzir (možda), kao i onih koji su vam odbojni (ne). Oboje treba da sastavite odvojene liste, a zatim da ih uporedite, kako biste pronašli ono što vam je obostrano zanimljivo i prihvatljivo. Ako ste zainteresovani za vrlo različite stvari (koje su kod jednog ne, a kod drugog da), porazgovarajte o tome kako bi neko od vas ispunio fantaziju partnera ili potražite druge načine da uvedete elemente igre koja može biti prihvatljiva za oboje.

Igre moći uz obaveznu sigurnu reč

Izaberite sigurnu reč, koja znači obustavljanje akcije, momentalni prekid onoga što radite, ako to nekome od vas u bilo kom trenutku postane neprijatno. Ne morate biti preterano maštoviti u izboru sigurne reči – samo vodite računa da to nije neka reč koja se može spontano pojaviti tokom seksualne igre. Uobičajena sigurna reč je „crveno“, jer u našim umovima crvena boja signalizira znakove zaustavljanja, upozorenja i opasnosti. Veća je verovatnoća da će se druga osoba odmah zaustaviti kad čuje „crveno“, nego neku drugu reč na koju nije senzibilisana i potrebno joj je nekoliko momenata da se seti šta ona treba da znači. Ako igra uključuje buku, ili zapušena usta, pa se sigurna reč ne može čuti ili izgovoriti, izaberite gest upozorenja – kao što je držanje nekog predmeta i njegovo ispuštanje.

Poštovanje dogovorenog znaka zaustavljanja je apsolutno neophodno – u suprotnom, poverenje može biti narušeno i verovatno nećete poželeti da nastavite svoje seksualno istraživanje (barem ne sa istim parternom).

Uloge dominacije i pokornosti

Možete se smenjivati u ulogama dominacije i pokornosti, ali kada započnete igru, treba da znate koja je čija uloga. Zato odlučite ko je u datom trenutku dominantan – osim ako igra nije u tome ko će koga savladati i osvojiti dominaciju. U svakom slučaju, osigurajte da oboje možete koristiti sigurnu reč i zaustaviti igru u bilo kom momentu.


Pročitajte i ovo: Ove seksualne perverzije ljudi najčešće praktikuju – i toga se ne stide

Primeri igara moći

Igre moći vezanih očiju

Za apsolutne početnike, ovo može biti najjednostavniji i najbezbedniji način da ispitate igre moći – dominantan partner je aktivan, a pasivan nosi povez preko očiju. To znači da se prepušta partneru, koji ga iznenađuje svojim aktivnostima – to može biti dodirivanje, korišćenje igračaka, lagane grubosti. Povez za oči je moćna igračka, jer uklanja jedno od vaših čula, ali pojačava druga.

Igranje uloga

Još jedan uzbudljiv način da isprobate igre moći je da odaberete likove koje ćete igrati – pretvarajte se da se ne poznajete i da jedno drugo zavodite, ili odaberite uloge koje uključuju razliku u snazi i moći. Česte teme igranja uloga uključuju borbu i savladavanje, a to može biti igra domaćica i majstor, ili provalnik, gošća u hotelu i ljubazni službenik koji donosi narudžbinu i pretvara se u požudnog Satira. Pronađite inspiraciju u svojim tajnim fantazijama! I ne zaboravite sigurnu reč.

Vezivanje

Ako želite da podignete stvari na viši nivo, isprobajte razne varijante vezivanja – to mogu biti lisice (koje se mogu nabaviti u seks-šopovima), ali možete upotrebiti i marame, šalove, kaiševe. Suština je da pokorna osoba ne može da koristi ruke i da se „brani“ od grublje igre – udarci po zadnjici su dovoljno bezbedni i mogu biti blagi ili se intenzivirati po želji.

Kada eksperimentišete i uvodite igre moći, važno je da posle toga razgovarate o iskustvu koje ste imali, o tome kako se osećate i šta biste promenili, a šta ponovili u sledećem eksperimentu.

Pročitajte i ovo: Intimne igre: Zabavni saveti za role-playing koje treba da praktikujete

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments