Nije teško prevariti se – hemija je obuzimajuća, dolazi iz mozga i utiče na mozak, pa ne možemo baš da rezonujemo kad se zaljubimo. Ali ako želite da razlikujete ljubav od požude (i trenutne zaslepljenosti), ovo su znaci koje treba da prepoznate.

Hoćete sve odmah

Imate onaj osećaj da ste se prepoznali i da ste suđeni jedno drugom i zašto biste čekali? Tako ljudi ulaze u brakove posle mesec dana poznanstva i osnivaju porodice, da bi se posle razvodili i rasturali ih. Ako je prava stvar u pitanju, imate vremena i ne treba da strahujete da će vam izmaći. A koliko puta ste već imali taj osećaj prepoznavanja, zbog koga ste hteli sve odmah i sada? Razmislite o tome da li ste možda samo zavisnik od hemije zaljubljivanja.

Nemate o čemu da pričate

Seks je fantastičan, gubite se jedno u drugom i mogli biste da ne izlazite iz kreveta. Blago vama, uživajte. Ali nemojte misliti da je to zato što se mnogo volite, ne potcenjujte moć hemije. Ako možete da ostanete u krevetu par meseci, učinite to, svakako. Ali kad budete poželeli da sa partnerom podelite i neke druge sadržaje i kad otkrijete da ima užasan ukus po pitanju filmova i muzike, da vam je kultura potpuno različita, da njega ne zanima ništa što zanima vas i da nemate ni jednu duboku temu za razgovor, nemojte biti toliko iznenađeni. Hemiji nije potrebno ništa od materijala koji je potreban za izgradnju veze.

Comments