Ubrzo stiže omiljeno doba godine, a pretpraznični period možemo da iskoristimo kako bismo na vreme pronašli inovativne ideje za prazničnu žurku. Zašto biste uvek imali identična slavlja koja ste videli već nebrojeno puta?

Sada je savršen trenutak da prekinete monotoniju i započnete novu prazničnu tradiciju. Bez obzira da li planirate nesvakidašnju novogodišnju zabavu ili želite da organizujete kreativnu žurku kako biste na svečan način obeležili zimu 2023. godine, predlozi koje smo vam pripremili su primenjivi u oba slučaja.

Inovativne ideje za prazničnu žurku koje će razbiti monotoniju

Handmade dekoracija

Da li praznična sezona budi vašu kreativnu stranu? Pustite veselu plejlistu, izvadite ukrasne materijale, raznobojne papire i lepak – i oslobodite unutrašnjeg umetnika. Zamolite svakog gosta da donese svoj ručno pravljeni ukras ili svratite do lokalne radionice sa pripremljenim materijalom kako biste dali instrukcije za pravljenje svojih jedinstvenih ukrasa. Šišarke, traka, mini-ukrasi, grančice veštačkog zelenila ili bobica predstavljaju odlične opcije. Učinite sve dodatno svečanim tako što ćete skuvati vino sa cimetom ili napraviti domaći koktel. Možete da postavite temu žurke i da zadate dress code – zamolite svakoga da nosi svoj omiljeni second-hand džemper!

Bar sa toplom čokoladom

Ako preferirate opuštenija okupljanja umesto koktel večeri, možete da priredite bar sa toplom čokoladom za svoje prijatelje – i na savršen način proslavite sezonu. Pomešajte veliku količinu tople čokolade i držite je toplom na šporetu, a zatim postavite slasne dodatke kako bi svako od gostiju mogao da prilagodi napitak prema svom ukusu. Mini-marshmallows, štapići od nane, šlag, cimet, slatka pavlaka i čokoladne mrvice u boji su uvek neophodni, i ne zaboravite da uključite i alkoholne opcije poput amareta ili viskija. Kada svi dobiju piće, izvadite društvene igre kako biste održali prijateljsko takmičenje (i ne zaboravite da se ne ljutite ako gubite), ili se jednostavno smestite na kauč i gledajte omiljeni praznični film.

Pidžama party

Ništa nije bolje od oblačenja udobne i tople pidžame kada je napolju temperatura ispod nule. Umesto da od gostiju tražite da se obuku svečano, pozovite ih na prazničnu pidžama žurku sa kokicama, štandom za slatkiše i barom sa toplim napicima. Umesto razmene poklona, zamolite svakog gosta da doprinese donošenjem omiljene poslastice ili pića po izboru. Predložite da svi glasaju za omiljeni praznični film ili održite karaoke veče kako biste zajedno izvodili svoje omiljene božićne pesme.

Razmena prazničnih kolačića

Skoro svaka porodica ima bar jedan poseban (i ponekad skriven) recept za kolače koji svake sezone služi kao praznični specijalitet. Neka vas ovo podstakne da sličnu tradiciju počnete da primenjujete i sa svojim bliskim prijateljima – i možda tako pronađete novi omiljeni recept za sledeću godinu! Unapred razgovarajte o tome da li neko ima određenu alergiju ili dijetetsko ograničenje, i pošaljite spisak smernica na pozivnicama kako niko ne bi bio izostavljen. Zamolite svakog gosta da dođe sa svojim porodičnim receptom, a zatim provedite veče degustirajući i uživajući u novim ukusima.

Kokteli su uvek dobra ideja

Praznično vreme je savršeno za sjaj i glamur, te baš zato možete da organizujete žurku sa koktel tematikom. Ovo će vam pružiti izgovor da se u potpunosti doterate ili čak napravite zabavu inspirisanu serijom Sex and the City. Unapred pošaljite pozivnice sa kodeksom oblačenja i prilagodite svoj dom uz luksuznu pozadinu za fotografisanje, hors d’oeuvre trpezom i svim potrepštinama za pravljenje prazničnih koktela.

Darivanje sa povodom

Umesto klasične razmene poklona sa prijateljima, razmislite o idejama za prazničnu žurku koje doprinose vašoj zajednici. Na primer, možete da kontaktirate lokalni dom za nezbrinutu decu i donirate poklone onima kojima je pomoć potrebna. Takođe, možete da provedete veče pišući praznične čestitke za stanare domova za starije ili žene u sigurnoj kući.

Pročitajte i ovo: Ideje za zabavne i romantične dejtove koje ne koštaju mnogo

Naslovna fotografija: instagram.com/christmas_interior

Milica Nešić

Comments