Šta misliš, koja je najvažnija prostorija u kući? Spavaća soba u kojoj možemo da odmorimo kosti i dobijemo energiju za još jedan novi dan? Dnevna soba u kojoj tokom zabavne večeri možemo okupiti prijatelje i porodicu? Ili možda tvoj omiljeni kutak za čitanje? Pa, ja mislim da svaka prostorija ima jednako mesto u našim životima, jer je svaka osmišljena da nam donese  toplinu i radost. Ipak, s obzirom da sam devojka, kuhinje imaju posebno mesto u mom srcu. Ne samo zato što tamo provodim puno vremena, već i zato što to mesto smatram svojim i mogu ga ukrasiti kako mi duša ište, jer ipak je mirna i vesela atmosfera tokom kuvanja ključni sastojak ukusnog obroka, zar ne? Opet, imam vrlo visoke kriterijume za kuhinju svojih snova:

1. Otvorene police. Mislim da je veoma vazdušasto i moderno imati otvorene police u kuhinji. Naravno da može biti izazovno održavati taj prostor savršeno organizovanim (ponekad svi volimo da krijemo stvari u kuhinjskom ormariću, zar ne?), ali osećaj kuhinjskih tegli smeštenih jedne pored drugih na polici iznad rerne je možda najkomfornija stvar.

kuhinja5 Inspiracija za kuhinju

2. Veliki prozori s puno dnevne svetlosti. Niko ne voli kuhinju koja skoro i da ne vidi dnevnu svetlost! Da ne pominjem koliko ćeš biti kreativnija ako blagi sunčevi zraci i senke ceo dan plešu po tvojoj kuhinji – energetsko pojačanje je zagarantovano! Dobra ideja je da radni deo tvoje kuhinje gleda kroz prozor na lepu baštu – kuvanje će postati izvor sreće!

Comments