Koliko je teško pratiti trendove u enterijeru znaju oni koji su to pokušali. Koliko je samo novca i vremena potrebno da se vi u kratkom vremenskom periodu prilagodite jednom trendu, a da odbacite drugi. Međutim, čak i oni koji ne prate trendove, niti ih baš to preterano zanima, često mogu u jednom periodu da budu u trendu, a da to i ne znaju. Trendovi se vraćaju, čas su jedni popularni, čas drugi, nekada se i toliko brzo menjaju da je nemoguće prilagoditi im se. Ako baš sada menjaš nešto u stanu, ako baš sada imaš neki poriv da nešto poboljšaš, nadogradiš, onda je pravi trenutak da vidiš koji su to trendovi trenutno najaktuelniji i, što je najvažnije, koji lako mogu da se primene.

Color blocking iliti dopusti bojama da uđu u tvoj dom 

Vreme je da tvoj dom konačno progleda. Razmisli o bojama koje će te uveseliti, koje će ti probuditi, koje će ti prijati i koje će te inspirisati u tvom domu. Spajanje apstraktnih i geometrijskih dizajna može dobro da dođe u ovim situacijama. Detalje svakako treba ceniti. Ako već ne želite ili nemate priliku da nešto promenite, mi vam savetujemo da se odlučite za neke sitnije promene. To mogu biti i slike, koje će u jednom trenutku popraviti ceo enterijer. 

Savršeno skockane biljke u višeslojnim saksijama

I naše mame i naše bake, kao i prabake, obožavale su da unose biljke u svoju kuću ili svoj stan. I tada su biljke služile da upotpune prostor i učine ga lepšim. Ta naša želja za prirodom, odnosno želja da joj se što više približimo i da je što više približimo nama i dalje opstaje. I to je sjajna vest! Trendovi su promenjeni, ali suština ostaje. A to znači da će savršeno skockane biljke biti i deo vašeg enterijera. Gledajte da to bude saksija koja ima više slojeva, odnosno više mesta za različite biljke. 

Tepisi od zida do zida

Tepisi su toliko funkcionalni da ne treba to posebno ni naglašavati. A znaš li koliko su tek tepisi od zida do zida korisni? Naime, mnogo je razlog da ovaj trend odmah zavolimo i odmah primenimo. Pored toga što će vaš enterijer delovati sasvim drugačije, možda za nijansu više skupo i popunjeno, takođe će biti i savršen za vašu decu, jer će biti manje mogućnosti da se povrede. Tepih od zida do zida može da bude savršena zvučna izolacija.

Iznajmljivaje nameštaja 

Ovo možda zvuči pomalo ludo, ali je i te kako praktično. Međutim, ovo je dobra opcija ukoliko imate neke kratkoročne događaje ili eventualno na nekoliko dana želite da izmenite izgled vašeg stana. Nema potrebe da bacate pare i kupujete nove stvari. Na ovaj način štedite, ali i brinete o životnoj sredini, jer ne kupujete novo, već na neki način koristite ono staro. 

Comments