Marko Ilijev i Saša Stević sjajni su modni dvojac koji se “krije” iza imena njihovog brenda – Mates. Oni su sa samo 22 godine (da, dobro ste pročitali!) već ostavili dubok trag na domaćoj modnoj sceni i izdvojili se kao stvaraoci čije kreacije privlače neverovatnu pažnju javnosti. O njihovoj karijeriprofesionalnim uspesima, ali i modi pročitajte u intervjuu koji sledi.

WANNABE MAGAZINE: Veoma ste mladi, inovativni i kreativni, što ste pokazali i svojom nagrađivanom kolekcijom Kveta. Kada se rodila vaša ljubav prema modi i modnom dizajnu?

SAŠA STEVIĆ: Sa modom sam u ljubavi još od prvih crteža koje sam napravio kao mališan u vrtiću. Nije bilo premišljanja o tome šta ću biti kada porastem (smeh).

MARKO ILIJEV: Ljubav prema modi prisutna je otkad znam za sebe, ali recimo da sam u drugoj godini srednje škole počeo da se intenzivnije interesujem za modu.

WM Mates Intervju: Marko Ilijev i Saša Stević, modni dizajneri, brend Mates

Kada ste odlučili da počnete da radite kao tim i udružite svoje stvaralačke snage pod jednim imenom – Mates?

SAŠA STEVIĆ: Nakon prve vežbe na kojoj smo zajedno radili na fakultetu došli smo na ideju da osnujemo brend i uradimo nešto zajedno.

MARKO ILIJEV: Fakultet nas je spojio i tokom rada na vežbama i pripremenju ispita rodila se želja da uradimo nešto pored fakulteta.

WM Mates 2 Intervju: Marko Ilijev i Saša Stević, modni dizajneri, brend Mates

Koliko ima sličnosti, a koliko razlika u vašim karakterima i koliko su i jedne i druge značajne za uspešno zajedničko stvaralaštvo?

SAŠA STEVIĆ: Apsolutno smo različitih karaktera ali, moram priznati, neverovatno je koliko naše ideje ukrštanjem daju izvanredna rešenja.

MARKO ILIJEV: Veoma smo različiti i imamo različite poglede na mnoge stvari pa tako i na modu, ali je upravo to ono što čini naš brend posebnim.

Comments