Iako je studirala istoriju, Milica Jevtić se okrenula mnogo kreativnijim zanimanjima, što je, kako kaže, i bilo logično s obzirom na to da potiče iz umetničke porodice. Gluma je san iz detinjstva koji joj se ostvario, a četkice za šminku način da se opusti i pronađe fokus. Za naš magazin, Milica je otkrila na koji način balansira između ove dve vrste umetnosti, kojoj za nijansu daje veću prednost, na koji momenat u svojoj karijeri je najponosnija, kao i to kako se provela na snimanju filma “Stado” koji predstavlja njen najnoviji poslovni uspeh.

WANNABE MAGAZINE: Vi ste žena sa dva zanimanja – glumica ste i makeup umetnica. A pritom ste studirali istoriju. Kako ste se “prebacili” na ova dva mnogo kreativnija posla i uspeli da ih spojite? Koliko je sličnosti, a koliko razlike među njima?

MILICA JEVTIĆ: Moj tata je proveo svoj radni vek kao profesor i maštao je da će me videti kako prolazim hodnikom škole sa dnevnikom ispod ruke kao profesorka istorije, ali posle studija sva moja energija bila je, i ostala, usmerena na umetnost. To je bilo sasvim prirodno, s obzirom na to da potičem iz umetničke porodice. Uz deku sam prohodala na pozorišnoj sceni, tata je predavao umetnički predmet, kroz celu srednju školu i studije sam se “vrzmala” po pozorištu i snimanjima, tako da je, u stvari, moj izbor fakulteta bio deo koji se nije uklapao u sliku. Tačnije, lako sam se “prebacila” na glumu i makeup. Veliki broj umetnika gradi paralelne umetničke karijere, pa ne znam zašto je toliko čudno što ja šetam između dva sektora (smeh).

Gluma je vaš san iz detinjstva, a makeup strast koja ne prolazi. U čemu više uživate? Možete li da kažete da nešto od ova dva volite više?

Gluma je bila moj san koji se, srećom, ostvario, a četkice mi dođu kao joga – smiruju duh i pomažu da nađem fokus. Uživam u obe profesije i pokušavam da ih držim u balansu, ali, iskreno, da mi stavite na sto scenario za novu ulogu i ponudu za šminkerski posao, zasigurno biste me zatekli kako čitam scenario sa takvom pažnjom kao da niko i ništa drugo ne postoji (smeh).

Intervju Milica Jevtić glumica i makeup umetnica2 Intervju: Milica Jevtić, glumica i makeup umetnica

Završili ste Akademiju za profesionalne šminkere Romea Gorle i Institut za TV i filmsku šminku Alexandro Flamingo u Rimu. Osim obrazovanja u ovoj oblasti, imate i zavidno iskustvo šminkera na brojnim filmovima, serijama, reklamama, revijama, kako domaćim tako i inostranim. Na koji aspekt ove beauty karijere ste najponosniji?

Sve pomenuto mi je pomoglo da dame koje traže usluge šminkanja, a pre svega edukacije u vezi sa negom kože i makeup-om, imaju apsolutno poverenje u mene i moje znanje. Najponosnija sam upravo na radionice koje držim, jer je do sada nekoliko stotina žena savladalo tehnike šminkanja za svoje lične potrebe, naučile su da kupuju adekvatne preparate za svoju kožu, a neke od njih su poželele više, pa su završile i moj kurs za profesionalne šminkere i sada grade sopstvene karijere. Mnogo sam ponosna na sve njih!

Godine 2009. proglašeni ste za najboljeg beauty trenera za Istočnu Evropu i Malu Aziju. S obzirom na to da radite kao beauty savetnik i konsultant, postoji li univerzalni savet koji biste mogli da date našim čitateljkama kada su u pitanju nega i lepota?

Kada je nega u pitanju, moj savet je da ne traže izgovore, već da odvoje samo 10 minuta dnevno za sebe kako bi ujutru i uveče uradile tri osnovna koraka nege: čišćenje, toniranje i hidrataciju. A ukoliko imaju probleme sa kožom, obavezno treba da se obrate stručnjacima! Žene često nisu svesne da “ručni radovi” po licu mogu ozbiljno da oštete kožu tako da posle nema popravke. Kada je šminka u pitanju, imam samo jedan savet – manje je uvek više!

Intervju Milica Jevtić glumica i makeup umetnica 2 Intervju: Milica Jevtić, glumica i makeup umetnica
Comments