Ona je kreativna, autentična i posebna. Naročito je inspirišu, kako kaže, vizuelni oblici i često stvara “nesvesno”. Svoju diplomsku reviju održala je na Sajmu mode u Beču. Ona je Tatjana Ostojić, modna dizajnerka koja za naš magazin otkriva zašto u svoje kolekcije najčešće uključuje kožu i geometrijske oblike, šta svaka devojka mora imati u svom ormaru, kao i to ko je za nju najveća modna ikona svih vremena.

WANNABE MAGAZINE: Šta je to što vas je privuklo profesijama kostimografa i modnog dizajnera, te ste odlučili da baš one budu vaš životni poziv?

TATJANA OSTOJIĆ: Na prvom mestu to je mogućnost da izrazim kreativnost. Modni dizajn zahteva inovativnost, autentičnost i posebnost u stvaralaštvu.

Gde pronalazite inspiraciju za svoje kolekcije?

Ne postoji pravilo. To može biti neka trenutna fascinacija, trendovi iz prošlosti, zamišljena budućnost, filmovi… Ipak, najviše me inspirišu vizuelni oblici na koje nailazim. Prvobitna inspiracija, u smislu boja i silueta je polazna tačka. Dalja rešenja su, kada pogledam sa distance, u velikoj meri rezultat nesvesnog.

tatjana Intervju: Tatjana Ostojić, modna dizajnerka

Bavite se i dizajniranjem kostima. Može li se biti inovativan i kreativan u ovom vidu modnog stvaralaštva ili se ipak sve radi po unapred određenom šablonu?

Sigurno da se može biti i te kako inovativan i kreativan na nekim većim, ozbiljnijim i zahtevnijim projektima, filmovima, predstavama… Ipak, najveći broj projekata je šablonski i ja sam  imala prilike da radim uglavnom takve. Za sada mi to ne smeta, jer jos uvek učim, a šablonski poslovi su savršeni za sticanje iskustva i rutine.

Comments