Priliku da razgovaramo sa ljudima koji doprinose kulturnom i umetničkom razvoju našeg naroda nikada ne propuštamo. Ovog puta imali smo čast da uradimo intervju sa Višnjom Popov, mecosporanom Narodnog pozorišta, koja u svojoj dosadašnjoj karijeri može da se pohvali velikim uspesima i ulogama u operama sa visokom umetničkom crtom. O jednom novom projektu koji trenutno priprema, te svemu onome što voli da radi i što planira za naredni period, Višnja je za nas otkrila u intervjuu koji je dala pred premijeru opere “Don KarloĐuzepea Verdija.

WANNABE MAGAZINE: Višnja, kada si otkrila svoj talenat za pevanje? Ko ti je u počecima bio najveća podrška?

VIŠNJA POPOV: Talenat za pevanje sam otkrila još u osnovnoj školi, kada sam bila član školskog hora. Tadašnja nastavnica hora me je ohrabrila da se oprobram u solo deonicama i tako je počela moja avantura. Već tada sam išla u nižu muziČku školu i svirala klavir. Najveća podrška mi je bila majka koja je od samog početka bila moj veliki oslonac.

visnja popov 6 Višnja Popov, mecosopran

Budući da si završila Akademiju lepih umetnosti, u kom trenutku si odlučila da ovo bude tvoj životni poziv?

Shvatila sam to negde pred sam kraj osnovne škole, kada sam i počela da se bavim solo pevanjem. Već tada sam bila sigurna da je upravo to moj životni poziv.

Koja je bila tvoja prva uloga na “daskama koje život znače”, po čemu ćeš je pamtiti?

To je bila uloga Fenene u operi “NabukoĐuzepea Verdija. To uzbuđenje ću pamtiti ceo život, kao i neverovatan osećaj koji sam imala kada sam načinila prvi korak na sceni. Ovu ulogu samo dobila nakon samo nekoliko meseci kao član operskog studija Narodnog pozorišta i sećam se da sam imala samo mesec dana na raspolaganju da je spremim.

visnja popov 1 Višnja Popov, mecosopran
Comments