Ishrana i fitness rutina Emily Ratajkowski je razlog zbog kojeg ona ima tonirano i izvajano telo. Ratajkowski je dospela na naslovne strane otkako je pre 10 godina izašla na scenu u video sportu Blurred Lines Robina Thickea. Takođe je napisala knjigu pod nazivom My Body o moći, lepoti i feminizmu.

Uprkos tome što je Emily jedna od najzgodnijih i najtraženijih manekenki, nećete je uhvatiti kako broji kalorije ili ide na dijetu da bi ostala vitka. Umesto toga, više voli ravnotežu – da ostane aktivna i da se ne brine previše o tome kako izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Evo pet načina na koje ona ostaje u formi.

Ishrana i fitness rutina Emily Ratajkowski

Pije sok od kurkume i cvekle

“Volim da se osećam dobro u vezi sa onim što jedem. Volim sokove od kurkume i cvekle. Tako je u Los Anđelesu, ne možete to izbeći“, rekla je Emily za NY Times.

Kurkuma je poznata kao jedan od najstarijih antioksidanata – vekovima se koristila kao vrsta leka u Aziji zbog sposobnosti da se bori protiv štetnih zapaljenja u telu. Zato nije loše da s vremena na vreme dodate kurkumu u žitarice poput pirinča, da biste iskoristili njene benefite.

Sok od cvekle sadrži nitrate koji nisu samo korisni za zdravlje srca, već pomažu i u širenju krvnih sudova kako bi se poboljšao protok krvi. Ne samo da je odličan za vaš cirkulatorni sistem, već može pomoći i vašim performansama u teretani. Mnogi olimpijci piju sok od cvekle pre takmičenja da bi poboljšali protok kiseonika i poboljšali performanse izdržljivosti. Dakle, sok od cvekle može da vam pomogne da održite formu, tako što će vaše treninge učiniti efikasnijim, posebno ako radite vežbe izdržljivosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Često kuva

Ratajkowski uživa u pripremanju zdravog obroka.

„Ja mnogo kuvam, tako da to zaista pomaže: znate koliko soli i šećera i svih tih stvari unosite u svoje telo”, rekla je za Elle.

Kada kuvate, imate mnogo više kontrole u vezi sa kvalitetom sastojaka jela, što vas dugoročno može učiniti zdravijim.

Ide na grupne treninge

Manekenka voli aktivnosti na otvorenom poput šetnje i planinarenja, ali kada ode u teretanu, više voli grupne časove.

„Ja sam jedan od onih ljudi koji, ako sama idem u teretanu, postoji 50/50 šansa da zaista vežbam i da se zaista trudim, tako da okruženje grupe zaista dobro funkcioniše za mene“, rekla je ona za InStyle.

Na grupnim časovima fitnesa obično postoji različit broj učesnika, koji su u različitim nivoima kondicije. Pored toga, većina časova će uvek nuditi modifikacije, koje vam omogućavaju da se osećate udobno bez obzira na nivo vaše fizičke spremnosti. Na kraju, energija dobrog časa zaista može pomoći u tome da vas motiviše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Ide na zumbu

Jedna specifična aktivnost koju Ratajkowski voli je zumba.

„Mislim da je to sjajna stvar — muzika me zaista drži fokusiranom i ‘u zoni’. Na kraju radite više i to je bolji, intenzivniji trening, a da to i ne primetite”, rekla je.

Zumba može biti efikasan trening, ali svakako treba da bude uparena sa nekim oblikom treninga snage. Uz to, zumba može da radi na više različitih mišićnih grupa, da poboljša zdravlje srca, da održava dobar kardiovaskularni respiratorni sistem, kao i da vam pomogne da se oslobodite stresa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Voli da pleše

Emily ima mnogo klipova na kojima pleše. Ples je oblik samoizražavanja i odličan način da se oslobodite stresa. Kada je stres niži u telu, možete bolje da spavate, kontrolišete svoju težinu i bolje raspoloženje.

Pored toga, videćete poboljšanje mišićne snage i aerobne kondicije. Takođe je ples odličan za poboljšanje vaše izdržljivosti, fleksibilnosti i formiranje bolje koordinacije.

Pročitajte i ovo: Pilates kao jutarnja rutina: Petominutni trening koji praktikuju poznate ličnosti

Naslovna fotografija: instagram.com/thesilkytiger

Božica Luković

Comments