Da li “it” devojke još uvek postoje? Na društvenim mrežama se uveliko raspravlja o tome kako je Instagram “uništio” fenomen “it” devojke, koje su nekada bile lice po kojima se pamte čitave epohe i u čijem društvu su svi želeli da budu.

Uskoro izlazi dokumentarac “Queenmaker: The Making Of An It Girl” na Hulu platformi, koji nas vraća u specifičnu eru dvehiljaditih kada je Tinsley Mortimer bila jedno od najvećih imena njujorške društvene scene, a Paris i Nicky Hilton su nazvane “nebitnim osobama” u magazinu New Yorker 1999. godine.

Tinsley je bila zvezda rijaliti šoua “The Real Housewives of New York City”, a danas ima 47 godina. Ona govori o svom usponu i padu u Hulu dokumentarcu, koji istražuje kako su “it devojke” postale slavne, a zatim odbačene od strane javnosti.

Ko su bile najpopularnije “it devojke” i gde su danas?

Tinsley Mortimer

Tokom dvehiljaditih, Tinsley, rođena u Ričmondu u Virdžiniji, bila je glavna tema njujorškog društva. Ona je tada bila udata za naftnog naslednika Topera Mortimera, nakon što ga je upoznala u internatu – ekskluzivnoj školi Lorensvil u Nju Džersiju.

Par se preselio u Njujork i Tinsley je studirala na Univerzitetu Kolumbija pre nego što je diplomirala istoriju umetnosti. Ubrzo je postala „najfotografisanija žena u Njujorku“, a jedan sagovornik u dokumentarcu je opisao kako je “upala na scenu kao bomba”.

Postala je “it devojka” tako što je napustila posao planerke događaja i pridružila se odborima u Američkom muzeju prirodne istorije i Zoološkom vrtu Central Park. Na vrhuncu slave, Tinsley je dizajnirala liniju torbica za brend Samantha Thavasa, a imala je i svoju nijansu sjaja za usne za Dior: Tinsley Pink.

Njen pad počeo je tokom njenog razvoda od Topera, koji je bio detaljno ispraćen u rijaliti TV emisiji High Society. Ta emisija je bila kratkog veka, a Tinsley je izgubila svoj status ekskluzivne poznate ličnosti. Nakon skandala se preselila u Palm Bič da bi imala “novi početak”.

Ali nije joj bilo bolje – 2016. je uhapšena zbog neovlašćenog upada u kuću tadašnjeg dečka, a njena fotorafija iz pritvora postala je glavna tema tabloida. Danas živi u Džordžiji.

Paris i Nicky Hilton

Ako ste odastali devedesetih i dvehiljaditih, znate da su sestre Hilton “it devojke” te generacije. Sa bogatstvom hotela Hilton iza sebe, Paris i Nicky su postale meta za paparace.

Godine 2003, njihova slava je dostigla nove visine kad su glumile u rijalitiju Simple Life, ali i zbog intimnog snimka Paris sa tadašnjim, 13 godina starijim dečkom Rickom Salomonom.

Paris je izgradila prilično poslovno carstvo od svog imidža, ​​pokrenuvši Paris Hilton Entertainment, kompaniju koja je od tada promenila ime u 11:11 Media. Ima 45 prodavnica i 19 linija proizvoda, a generiše prihod od 4 milijarde dolara godišnje.

Njena sestra Nicky je dizajnirala sopstvenu kolekciju torbica, odeće i nakita. Udata je za Jamesa Rothschilda (37) i imaju troje dece.

Olivia Palermo

Odrastajući na Upper East Sideu, Olivia, koja danas ima 37 godina, postala je popularna već sa 20 godina. Ona je ćerka investitora za nekretnine i dizajnerke enterijera.

Nakon što je pohađala privatne škole, postala je redovna na njujorškoj društvenoj sceni u dobrotvornim krugovima. Potom je postala zvezda rijaliti emisije The City, u kojoj je prikazana kao zlobna “it” devojka.

Ona sada ima skoro osam miliona pratilaca i osnivačica je i glavna direktorka kompanije Olivia Palermo Group. Takođe je pokrenula brend šminke. Udala se za nemačkog modela Johanesa Huebla 2014.

Carolyn Bessette Kennedy

Carolyn je imala samo 33 godine kada se njen život tragično završio u avionskoj nesreći, u kojoj su poginuli i njen suprug John F Kennedy Jr. i njena sestra.

Radila je za modnu kuću Calvin Klein, a postala je poznata po svom elegantnom stilu odevanja kad se udala za ‘američku kraljevsku porodicu’.

Rođena je 1966. u Njujorku, u porodici srednje klase – njen otac je bio inženjer, a majka školska sekretarica. Posle koledža, radila je kao prodavačica u tržnom centru u malom gradu Njutnu u Masačusetsu. Tamo ju je uočila koordinatorka prodaje za Calvin Klein.

Carolyn je prvi put upoznala svog budućeg muža tokom probe odela za Calvin Klein, iako je u to vreme John bio dečko glumice Daryl Hannah. Počeli su da se zabavljaju 1994. i venčali su se 21. septembra 1996. u maloj crkvi na udaljenom ostrvu pored obale Džordžije.

Ona je uvek odbijala da daje bilo kakve intervjue, tako da još uvek ima mnogo misterije oko njene ličnosti, iako je njeni prijatelji i kolege opisuju kao duhovitu, kul devojku.

Marie-Chantal

Marie-Chantal je imala dugu istoriju druženja sa bogatim i slavnim. Pre nego što se udala u grčku kraljevsku porodicu, plavuša rođena u Londonu radila je za Andyja Warhola.

Danas je supruga Pavlosa, prestolonaslednika Grčke, ali on nikada neće preuzeti tron jer je grčka monarhija zbačena i ukinuta 1973. godine. Otac Marie-Chantal je suosnivač lanca Duty Free Shoppers, za koga Forbes procenjuje da vredi 1.9 milijardi dolara, a ona i njene sestre bile su poznate u njujorškom društvu.

Rođena u Londonu, odrasla je u Hong Kongu, a potom išla je u internat u Švajcarskoj. Njen otac će kasnije pokrenuti investicioni biznis koji će njemu i njegovoj porodici doneti još novca.

Osamdesetih je pohađala bilingvalnu školu u Parizu pre nego što je prešla u Master školu u Njujorku. Grčkog princa je upoznala na dejtu “na slepo” koji je organizovao njujorški investicioni bankar Alekko Papamarkou, zajednički prijatelj koji je bio ubeđen da će njih dvoje “kliknuti”.

Nakon raskošnog venčanja, par se preselio na Menhetn, gde su dobili ćerku Olimpiju, pre nego što su se preselili u London 2002. godine kako bi njihova deca imala evropsko obrazovanje. Imaju petoro dece.

Pročitajte i ovo: Šta je sa stilom poznatih ličnosti i zašto se ponekad oblače kao gatare?!

Naslovna fotografija:pinterest.com/DSCENE

Božica Luković

Comments