Prve fotografije iz filma It Ends With Us u kojem glavnu ulogu tumači Blake Lively konačno su tu. Istoimena knjiga Colleen Hoover ostavila je jak utisak na BookTok zajednicu, pa je bilo očekivano da ubrzo krenu i pripreme za film. Radnja prati Lily, mladu ženu koja započinje vezu sa Ryleom, ali susret sa prvom ljubavi Atlasom, i uspomene koje ona nosi, komplikuje sve. 

It Ends With Us: Šta sve znamo 

Otkad je 2019. godine objavljeno da će Justin Baldoni da snima film (i da glumi), bilo je jasno da je priča u dobrim rukama. Baldoni, poznat po ulozi Rafaela u seriji Jane The Virgin i režiji filma Five Feet Apart, već je osvojio srca publike.

Bioskopska premijera je zakazana za 9. avgust 2024, a zbog štrajkova scenarista i glumaca, snimanje je bilo pauzirano tokom leta 2023, što je dovelo do odlaganja prvobitnog datuma premijere.

Uloge Lily i Rylea tumače Blake Lively i Justin Baldoni. U aprilu 2023. godine, objavljeno je da će se pridružiti Brandon Sklenar kao Atlas, a Jenny Slate kao Ryleova sestra Alyssa. Hasan Minhaj pridružio se ekipi kao Alyssin suprug Marshall. Zanimljivo je da su mladu Lily pronašli putem otvorenog kastinga, a u toj ulozi će se pojaviti Isabela Ferrer.

Iako su pojedini fanovi bili nezadovoljni što je Blake Lively odabrana za ulogu Lily, jer je u knjizi prikazana kao dvadesetogodišnjakinja, autorka Colleen Hoover je objasnila da je new adult žanr favorizovao likove u ranim dvadesetim, u vreme kad je knjiga objavljena — i da je suština knjige njena poruka, a ne glumačka postava ili kostimi. Colleen Hoover priznaje: “Kao autorka, pravimo greške. Nema neurohirurga od 28 godina, to je valjda jasno? Idete u školu 15 godina. Tako da smo morali da ispravimo određene stvari koje sam pogrešila u knjizi.”

Da se vratimo na radnju, It Ends With Us prati Lily Bloom koja iz malog grada dolazi u Boston da otvori cvećaru. Kada sretne Rylea na krovu zgrade i brzo se zaljubi, sve deluje kao sudbina. Međutim, susret sa gore navedenom prvom ljubavi, Atlasom, donosi i preispitivanje. To je priča o snazi, duboko ukorenjenim odnosima i identitetu.

Film je sniman u Nju Džerziju, a prve scene su bile upravo između Lily i Rylea. Blake Lively je viđena kako nosi različite nijanse ružičaste boje preko smeđe haljine. Na setu, 6. januara 2024. godine, Blake Lively i Justin Baldoni su ponovo viđeni u Džerzi Sitiju. 

Zanimljivo je da postoji mogućnost da ostvarenje koristi elemente iz nastavka knjige It Starts With Us koja je objavljena 2023. godine, budući da scena sa Lily koja ljulja bebu nije deo originalnog romana. Ovo otvara mogućnost i za nastavak filma, što je izazvalo veliko uzbuđenje među fanovima.

It Ends With Us jedva čekamo da vidimo na velikom platnu, a uzevši u obzir sve što smo naveli, očekivanja fanova su velika. Zvanični trejler još nije objavljen.

Pročitajte i ovo: U duhu sezone: Prolećni filmovi koji će vam odmah popraviti raspoloženje

Naslovna fotografija: instagram.com/itendswithusmovie

Nikola Gudelj

Comments