Već godinama se susrećemo sa raznim varijantama bob frizure, koja je jedan od najvećih trendova za 2023. godinu. Delimično imamo osećaj da se inspiracija crpi iz popularne serije The White Lotus. Da budemo precizniji, mlade sicilijanske devojke su učinile da bude traženija no ikad pre, pa vam iz tog razloga predstavljamo italijanski bob.

Kada pomislite na Italiju, verovatno vam na pamet padne topao povetarac sa mirisom citrusa, Aperol spritz i retro letnje haljine jarkih boja. Primer toga su Audrey Hepburn u Roman Holiday, Gwyneth Paltrow u The Talented Mr. Ripley i Monica Vitti u L’Avventura.

Šta je italijanski bob?

Ako volite kratku kosu, sigurno ste probali francuski bob. To je šišanje na kratko – do brade, sa krajevima koji ne izgledaju istanjeno, a inspirisano je dvadesetim godinama prošlog veka. Francuski bob je uživao status omiljene frizure, ali se sada italijanski bob sprema da preuzme presto.

Italijanski bob ima svežu, živahnu privlačnost iz šezdesetih godina zahvaljujući svojim tupim, zdepastim krajevima koji dodaju težinu a da kosa ne izgleda teško.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

Pročitajte i: Mini-bob Hailey Bieber je ovogodišnji trend

Kaia Gerber i Elizabeth Olsen već uživaju u čarima ove frizure, pa zašto ne biste i vi? Frizeri savršenstvo ove frizure opisuju jer smatraju da se može nositi i podignuta i spuštena, što je retko za bob hairstyle. Italijanski bob vam daje veću raznovrsnost i pokretljivost, što omogućava da menjate frizuru iz dana u dan. Prednost je da, čak i ako je kosa ošišana bez posebnog razdeljka, može da se okreće i namešta s jedne strane na drugu. Tako će izgledati drugačije i nikada nećete imati istu frizuru ako to ne želite.

Kako do italijanskog boba?

Iako svako može da iznese italijanski bob, ipak je najbolji za one žene koje imaj blago talasastu teksturu kose. Savetujemo vam da, ako se odlučite za ovu frizuru, pitate frizera da vam naprave italijanski bob, ali bez fiksiranosti pramenova.

Ova frizura se, takođe, dobro slaže sa kremama i sprejevima za postizanje frizure kao da ste se “tek vratile sa plaže”, a može da se uvije u lokne za glamurozni vintage bob trenutak nalik na Marilyn Monroe i Sophiu Loren.

Takođe, ima još načina da stilizujete italijanski bob. Potrebna vam je samo pena ili sprej za volumen koji ćete koristiti zajedno sa difuzerom, ako imate kosu finije teksture, da biste dobili zaobljene krajeve. Koristite okruglu četku na krajevima za zaobljen glam izgled šezdesetih godina.

Za jedinstven twist, italijanski bob može da izgleda sjajno kad se kosa i pramenovi okrenu na jednu stranu. Uglavnom, trebalo bi frizuru da stilizujete minimalno jer je takva sama po sebi dovoljna i odlično stoji. Ključno za njeno nameštanje je da ne preterate sa stilizovanjem.

Kako da tražite italijanski bob u salonu?

Ako želite da se ošišate i svideo vam se italijanski bob, recite svom frizeru da želite tupi bob u obliku slova V koji će pasti negde između vaših ramena i brade. I obavezno naglasite da želite minimalne slojeve. Sigurno ste tražile i inspiraciju među poznatim damama, te možete izabrati i odvojiti fotografije i frizure koje vam se dopadaju. Ukoliko vam je potrebno još inspiracije, ovo su imena koja sa ponosom nose ovu frizuru: Monica Bellucci, Laura Harrier, Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, Rachel Zegler i Kaia Gerber.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by aubrey plaza (@plazadeaubrey)

Kad nastupi nesigurnost, ukoliko skraćujete svoju dugu kosu, setite se da svakako treba da je negujete i da će brzo porasti. Nemojte se plašiti da eksperimentišete, već prigrlite ono što želite da uradite, iako je to samo frizura. Ipak, svaka žena zna da kosa nije samo kosa…

Naslovna strana: instagram.com/simonatabasco

Marija Gavrilović

Comments