Kada se spomene italijanska muzika, prvo na šta pomislite je sigurno italijanski pop, Sanremo i izvođači poput Erosa, Ticijana, Laure ili Ane. Druga misao su, verovatno, italijanski klasičari. Ipak, jedno ime sa ovih vatrenih prostora, odjeknulo je svetskom muzičkom scenom, a ne pripada nijednom od gore navedenih muzičkih žanrova.

Mario Biondi, najtamniji glas “čizme“ i sada već svetska soul – džez ikona, osvežio je mejnstrim scenu i vratio nas u vreme starih džez i ritam i soul izvođača, mešajući ove i druge srodne žanrove, na sebi svojstven način. Biondijev vokal često porede sa Beri Vajtom, a on u šali najčešće skromno odgovori:

“Obožavam Berija. Ali nikada mu niko neće biti ravan. Ja nisam Beri Vajt, samo sam “Very White“.“

 Italijanski princ soul i džez muzike, Mario Biondi, na čak dva koncerta u Beogradu

On će 9. i 10. marta održati dva intimna koncerta u Beogradu, u organizaciji kluba Bitefartcafe, a u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu. Svoju popularnost među našom publikom već je dokazao pre godinu i po dana, gostujući kao najveća zvezda prvog izdanja Musicology festivala. Njegov dubok i topao vokal je osvojio posetioce festivala na Kalemegdanu, koji su tražili da organizator obeća da će užitak ubrzo ponoviti. Za njegov povratak su naročito bile zainteresovane dame, na koje ovaj nežni džin, baršunastog glasa, izgleda ima poseban uticaj.

Biondi je u međuvremenu snimio nov album, pod imenom “Beyond“, sa koga se već izdvojilo nekoliko pesama i koji će premijerno predstaviti svojoj publici u Srbiji, na ova dva koncerta. Osim novih pesama, publika će uživati i u dobro poznatim hitovima sa prethodnih albuma, kao što su: “This is what you are“, “What have you done to me, “Shine on“ i “Deep space“.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima eventima i ddtickets, kao i u Novom klubu Bitefartcafe, na adresi Mitropolita Petra 8. Promotivna cena karte je 1500 dinara.

Comments