Ivan Divan je prethodnih deset dana predstavio beogradskoj publici umetnički projekat koji se sastoji od radova sabranih pod nazivom “Tu sam”, a koji su izloženi u novom izložbenom prostoru na adresi Resavska 22. Izložbu zatvara žurkom u istom prostoru, večeras u 20h.

Kroz svoju umetničku praksu Divan istražuje ljudsku prirodu, naše razlike i sličnosti, kao i uticaj društva na pojedinca. Izložbom “Tu sam” on ispituje kompleksne odnose između umetnosti i mogućnosti uspeha i popularnosti.

IVAN DIVAN e1540913545925 Ivan Divan žurkom zatvara izložbu Tu sam

Ono što će posebno zaintrigirati publiku jeste činjenica da su izloženi primerci odlivci originalnih delova tela te se ne preporučuje mlađima od 18 godina.

Čarls Bukovski, Bred Pit, Madona, Britni Spirs, Leonardo di Kaprio, Dejvid Bekam su samo neka od imena koja će stajati iza ovih eksponata.

O izložbi “Tu sam”

Izložba prati umetnikovo duboko interesovanje za razliku i sličnosti nas i svetski poznatih ličnosti.

On simbolično predstavlja jednakost ljudske civilizacije delovima tela. Umetnik se kroz poređenje gotovo identičnih ekstremiteta poznatih ličnosti i onih koji to nisu bavi komplikovanim pitanjem ljudske samopercepcije. Koliko dobro poznajemo svoje mogućnosti i gde su naše granice – zapravo je pitanje koje se prirodno javlja izlaganjem fizičkih dokaza jednakosti. U kojoj meri mi kreiramo našu stvarnost i koji x faktor poseduju zvezde iza kulisa?

Ivan Divan Tu sam e1540913568313 Ivan Divan žurkom zatvara izložbu Tu sam

Ivan Divan ne pronalazi inspiraciju u velikim svetskim umovima koji su promenili, tačnije uticali na unapređenje sveta, već u prosecima ove populacije koji obuhvataju neke opšte norme po pitanju fizičkih i mentalnih mogućnosti, ali koji su svetski uspešni.

Šta nas povezuje sa slavnima, a šta razdvaja? Šta nas sprečava u izjednačenju ako se kod povezanosti javlja toliki broj zajedničkih karakteristika? Pitanja su koja je Ivan Divan postavio široj publici otvaranjem samostalne izložbe 20. oktobra 2018.

Izložba traje do 30. oktobra 2018.

Ivan Divan izlozba Tu sam e1540913591718 Ivan Divan žurkom zatvara izložbu Tu sam
Comments