Ne možete se odlučiti između mirnog odmora na selu ili u gradu? Potrebni su vam pauza i spokoj, ali želite i da posetite najlepše muzeje, moderne tržne centre i popularne kafiće? Predstavljamo vam listu najmirnijih gradova u Evropi oslanjajući se na studije koje je sprovela kompanija Mimi Hearing techologies, kao i na rezultatima statistike koja je uključila 200.000 ispitanika. Zaboravite na Pariz, Istanbul i Barselonu i za odmor rezervišite smeštaj u jednom od ovih najmanje bučnih gradova u Evropi…

Cirih, Švajcarska

Cirih je pun zabavnih tradicija, ali ujedno predstavlja i leglo modernosti. Daleko je od uspavanog grada, jer posetiocima pruža pojedine najbolje događaje u Evropi, kao i uzbudljivi noćni život sa vrhunskim barovima, restoranima i klubovima; važeći za jedno od najneobičnijih i najraznolikijih švajcarskih stecišta noćnog provoda. Međutim, lokalno stanovništvo gaji veliko poštovanje prema turistima, brinući o buci i o tome da nikoga ne uznemirava. Zato Cirih važi za jedan od najmirnijih gradova Evrope.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by newinzurich (@newinzurich)

Beč, Austrija

Pored toga što se ubraja u listu najromantičnijih evropskih destinacija, Beč je jedna i od najuzbudljivijih lokacija našeg kontinenta, pored ostalog i zbog predstojećeg božićnog marketa, koji je jedan od najlepših na svetu. Ako uživate u prelepim akustičnim tonovima, Bečkom filharmonijskom orkestru i kompozicijama Schuberta i Strausa – onda je Vienna idealna destinacija za vas.

Oslo, Norveška

Oslo je već više puta izabran za pobednika Evrope po kvalitetu života, ali – važi i za tihi grad. Ako želite da se nezaboravno provedete, posetite TusenFryd Amusement Park – najveći zabavni park ove zemlje, kao i Vigeland Sculpture Park, jednu od najposećenijih atrakcija Norveške gde se možete diviti preko 200 bronzanih statua rasprostranjenih širom parka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit OSLO (@visitoslo)

Comments