Na božićno jutro sneno i mutno Instagram feed su nam zapljusnule fotografije poznatih ličnosti na crvenom tepihu, raskošno odevene u kreacije koje su zaista ostavljale bez daha. Da, sinoć su u Los Anđelesu dodeljene čuvene nagrade Zlatni globus koje su po važnosti tik iza Oskara i nakon kojih ta groznica zvana dodela Oskara i zvanično može da počne!

Iako je ekipa filma “Bohemian Rhapsody” imala najviše razloga za slavlje (Zlatni globus za najbolji film + Zlatni globus za najboljeg glumca – Rami Malek za ulogu Fredija Merkjurija) mora se priznati da je ipak film “A Star Is Born” bio taj koji je nekako obeležio godinu za nama, naravno, u vrlo tesnoj konkurenciji sa već pomenutom “rapsodijom”. Priča o čuvenom muzičaru jeste ozbiljno dobra, ali videti Lejdi Gagu kako glumi kao da je u Holivudu od rođenja jedno je od većih, prijatnih iznenađenja u 2018. makar kada je o filmskoj industriji reč. Pa ipak, “zvezda” je dobila samo Zlatni globus za najbolju originalnu pesmu (“Shallow”) što u stvari i nije tako loše s obzirom na to da je upravo muzika, pored fantastične glume Lejdi Gage, nešto najbolje u filmu. Osim toga, tek nam sledi dodela Oskara, zar ne?

Sve dobitnike Zlatnog globusa možeš pogledati na ovom linku.

Da, da, dobiti nagradu je sjajno priznanje, ali nas obične smrtnike ipak najviše interesuje crveni tepih koji nas ni ove godine nije razočarao. Pogađaš, najviše pažnje je privukla Lejdi Gaga u pastelnoj Valentino haljini uz koju je uklopila čak i boju kose, a moramo da priznamo da nas pevačica u poslednje vreme oduševljava baš svaki put kada se pojavi na crvenom tepihu. Holivudski glamur na muzički način!

Comments