Francuska modna kuća Jacquemus zvanično je otvorila svoju novu kancelariju u 8. arondismanu u Parizu. Prožet prepoznatljivom estetikom brenda, radni prostor koji je dizajnirao studio OMA sadrži slikovite prikaze dela umetnika kao što su David Hockney, Wolfgang Tillmans, Joan Hoverstadt i Pierre Chareau.

Kako izgleda Jacquemus kancelarija?

Vidljiva spolja, zvezda kancelarije je skulptura L’Air, autora Aristida Maillola, francuskog vajara i slikara poznatog po prikazu ženskih aktova.

Ova kancelarija nije prva saradnja studija OMA i modne kuće Jacquemus, jer su i prethodno zajedno radili na dizajnu radnje brenda u tržnom centru Selfridges.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Od modne radionice do terase, prostorije za sastanke i recepcije, THE OFFICE by Jacquemus zauzima celu zgradu u Parizu. Unutrašnjost je multifunkcionalna i karakterišu je meke krivine i lučne površine, prekrivene mekim tonovima — estetika koju su OMA tim i specijalisti za radna mesta UNISPACE razvili zajedno.

Arhitektonski raspored prati ekskluzivni izbor umetničkih dela koje je kurirao i prikazao osnivač modne kuće, Simon Porte Jacquemus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Pored impresivne kancelarije, modna kuća Jacquemus će imati i svoj restoran u Sen Tropeu. Restoran je predstavljen kao kafe i taverna koja obuhvata hedonistički stil života brenda na obalama mora, još jednom oličavajući sinergiju između mode i gastronomije.

Restoran LA REINASSENCE prati eleganciju, minimalizam i sofisticiranost pariskog brenda – ispunjen je geometrijskim prugastim nameštajem, ukrasnim komadima i stablima limuna koja donose senke na stolove obasjane suncem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Što se menija tiče, gastronomska ponuda restorana odaće omaž svežim plodovima iz mora i sa kopna, uz jela poput karpača od orade sa citrusima i lešnicima, testenina i drugih francuskih jela.

Pročitajte i ovo: Stigla je Jacquemus kolekcija za venčanja – i čuveni dizajner je mislio i na mladoženje

Naslovna fotografija: instagram.com/jacquemus

Božica Luković

Comments