Jacquemus kolekcija za venčanja je stigla i bajka u belom je ispisana stilskim izrazom čuvenog dizajnera objedinivši sve potrebe parova koji drže do luksuza i to misleći i na mladoženje, pa kolekcija obuhvata sve – od venčanice do smokinga. Ovo je praktično modni praznik za sve it parove koji planiraju da se venčavaju – Le Mariage, kolekcija za venčanja koju je stvorio Jacquemus sada postoji i čini ovaj svet mnogo lepšim mestom za stupanje u brak. Cool neveste (i mladoženje) već su izgovarali svoje sudbonosno “Da” noseći komade iz ready-to-wear linije Simona Porta Jacquemusa (jer svaka haljina može biti venčanica ako se u njoj venčate), ali sada je francuski dizajner to zvanično učinio i stvorio kolekciju namenjenu isključivo venčanjima.

Jacquemus je praktično osmislio letnje venčanje kroz vizuru dizajnera. Neki se možda sećaju da je sam Simon Porte Jacquemus obećao večnu vernost svom partneru na šarmantnom letnjem venčanju u selu Charlevalu na jugu Francuske 2022. godine. Od tada, obožavaoci brenda su bili očarani načinom na koji je uneo svoj poseban štih u prepoznatljivu estetiku inspirisanu jugom Francuske.

Jacquemus kolekcija za venčanja “LE MARIAGE”

“Prilično svečano i vrlo klasično”

U duhu letnjih venčanja, dizajner je lansirao novu kolekciju koju je nazvao “LE MARIAGE”. Nakon svog venčanja, dizajner je razgovarao sa Vogue magazinom o posebnom danu i pričao o tome kako je izabrao temu i odevne komade za venčanje: “Hteo sam da bude prilično svečano, vrlo klasično i istovremeno da imam ovaj mini veo u džepu. Smatrao sam to poetskim i slao je lepu poruku, donoseći malo krhkosti i elegancije… Svideo mi se kliše.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Metro Magazine (@metromagph)

Baš kao na svom sopstvenom venčanju, donosi sličnu viziju u kolekciji, kombinujući tradicionalno i klasično sa živopisnom scenom venčanja.

Uska haljina sa tankim bretelama i sa ekstra dugim rubom koji suptilno stavlja fokus na figuru savršena je za modernu, minimalističku nevestu, dok se providna haljina od svile bez naramenica sa delikatnim cvetnim vezom i ugrađenim korset bodijem ispod čini kao stvorena za venčanje na plaži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Za mladence, ali i goste

Stvarajući ultimate iskustvo luksuznog venčanja, kampanja koju Jacquemus kolekcija za venčanja ima na svojim social kanalima se hvali hrabrim bojama za deveruše u živopisnim narandžasto-crvenim nijansama i gostima na venčanju u svetlim plavim i žutim, pa čak i dubokim zelenim tonovima.

Jacquemus tako personifikuje savremeni šik koji prihvata i zabavu i ozbiljnost prilike. Nikada ne beži od drame, a dodaci poput velikih sunčanih šešira vraćaju se u pravom Jacquemusovom maniru dok se prozirni materijali ukusno koriste i uparuju sa opušteno krojenim odelima. Svaki komad inkorporira osećaj elegancije kako bi istakao svečanost prilike, dajući joj pravi Jacquemus pečat.

I dok su mnogi dizajneri u poslednje vreme lansirali isključivo kolekcije venčanica, Jacquemus kolekcija za venčanja ne samo da je namenjena nevestama, već i mladoženjama, majci i ocu mlade i mladoženje, i naravno, gostima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Postoje tri elegantne opcije odela: sivo odelo sa sakoom bez okovratnika i opuštenim pantalonama; tanak komplet sa malo kraćim sakoom i plisiranim pantalonama; i klasično dvostruko kopčano smoking odelo sa satenskim reverima i obrubom.

Sa ovom kolekcijom, Jacquemus je zaista stvorio jednostavnu, sveobuhvatnu ponudu. Nudi jedan stil cipela za žene i muškarce: njegove inovativne Les Doubles Sandale u beloj ili crno-beloj boji i klasičan par crnih derby cipela. Sve je ponuđeno u paleti crne, bele i crvene boje: seksi, tesno krojene haljine namenjene za ples, i oversized bluze koje se ležerno vezuju oko struka, plus šik bikiniji i kupaći kostimi za nošenje pre ili posle  proslave venčanja. Išao je dotle da možete da nabavite i peškire iz kolekcije koji se slažu uz pomenute bikinije. Jacquemus je mislio na kompletan outfit i sve neophodne aksesoare, a na vama je samo da izaberete plažu na kojoj ćete se venčati i dobro se provedete.

Pročitajte i: Prugasti odevni komadi za muškarce: Predstavljamo vam upečatljive modele iz domaće ponude

Fotografija: Instagram.com/jacquemus

Milana Petković

Comments