Trend nege lica je uveliko prisutan, a tržište, samim tim, nudi sve više proizvoda koji će sa našom kožom učiniti “nešto magično”. Ipak, od svih proizvoda najviše sam poželela da probam jedan “the proizvod” – jade roller.

Jade roller je apsolutno preplavio beauty tržište, ali koja je zapravo njegova uloga? Prema dermatološkinji Suzanne Friedler, jade roller pomaže vašoj koži skoro isto kao i svaka druga masaža lica ukoliko se uradi na ispravan način. Dobra masaža pospešuje cirkulaciju i doprinosi prirodnom sjaju, boljoj elastičnosti i tonusu kože. Preporučljivo je da se koristi dva puta dnevno, ujutru i uveče, nakon što ste lice detaljno očistili. Ali ukoliko baš želite, nije na odmet koristiti ga i više puta u toku dana.

Istorija jade rollera

Jade roller je napravljen od zelenog poludragog kamena žada, i ukoliko su kristali ili kineska medicina deo sfere vaših interesovanja, verovatno vam je poznato da žad navodno pomaže kod ansioznosti i umora, dakle ima moć isceljenja i sa sobom donosi pozitivnu energiju. Korišćenje žada u kozmetičke svrhe poznato je još od 7. veka u drevnoj Kini, a trend je nastavljen, kroz ovaj proizvod, sve do danas. Pored klasičnog zelenog jade rollera, u ponudi je i roler od roze kvarca, koji pored energije mira doprinosi i energiji ljubavi.

Comments