Ne morate nabavljati nameštaj dizajniran za seks i posebne seks-jastuke, kad možete upotrebiti običan jastuk za bolji seks i jače orgazme. Bilo koji od jastuka koji su vam pri ruci, manji ili veći, tvrđi ili mekši, u zavisnosti od poze, može pomoći da prilagodite visinu, popunite praznine, smanjite opterećenje i povećate uživanje.

Seksolozi komentarišu da je korišćenje jastuka tokom seksa potcenjen i nedovoljno iskorišćen jednostavan način da poboljšate svoj doživljaj i da su posebno dizajnirani jastuci (tvrdi, sa kosinama, dodacima i kaiševima koji obezbeđuju da se ne pomeraju) vrlo korisni, ali da, zapravo, bilo koji od jastuka na vašem krevetu može isto tako dobro poslužiti.

Ipak, imajte u vidu i ovo – izbegavajte da koristite jastuke na kojima spavate, a bilo bi dobro da jastuci koje korisite tokom seksa imaju navlake koje se mogu prati, ili da ih možete cele povremeno oprati u mašini. Kad isprobate nekoliko jastuka i otkrijete najzgodniji jastuk za bolji seks, koristite ga samo u „specijalne svrhe“. Možda možete nabaviti više komada, da biste uvek imali neki pri ruci, dok su ostali na pranju.

Kako da koristite jastuk za bolji seks u različitim pozama

Jastuk za bolji seks u misionarskoj pozi

Postavljanjem jastuka ispod kukuova u misionarskom položaju obezbeđuje bolji pristup partneru – vaginalni kanal se „ispravlja“ i vaša G-tačka je dostupnija i lakše ćete postići snažne orgazme.

Za još intenzivnije iskustvo, podignite noge na ramena vašeg partnera i podglavite se jastukom, da bi vam bilo udobnije i da biste više isturili karlicu ka njemu i omogućili dostupnost i bolji ugao prodiranja.

Učinite položaj kaubojke udobnijim

Jastuk za bolji seks možete upotrebiti i u položaju kaubojke – zapravo, tu vam je potreban po jedan jastuk ispod oba kolena. Ako ste krupni, manje ćete opterećivati partnera svojom težinom, a ako je partner krupan, vama će biti lakše, jastuci će smanjiti opterećenje zglobova i povećati izdržljivost tokom „vožnje“. Imaćete bolju potporu koja će delovati kao poluga pri svakom pokretu.


Pročitajte i ovo: #sextalk: Seksualna meditacija – tajna vaših najboljih orgazama

Jastuk za bolji seks u doggy stilu

U ovoj (sjajnoj) pozi, razlika u veličini tela između vas i partnera mogu stvari učiniti napornim – upotrebite jastuk za bolji seks u doggy stilu u par varijanti. Postavite jastuk ispod stomaka, kako biste isturili karlicu uvis, dok ležite na stomaku, sa spojenjim nogama. Tako vas partner mora opkoračiti, a prodiranje će biti čvrsto kanalisano. Istovremeno, jastuk stvara pritisak na stomak koji je stimulativan i olakšava orgazam.

Ako praktikujete uobičajen dogi stil, jastuk ispod stomaka može povećati udobnost (naročito je koristan prilikom seksa u trudnoći) i omogućava da se više savijete napred, popunjavajući prostor i pružajući vam podršku dok se oslanjate na laktove.

Upotreba jastuka tokom oralnog seksa

Da biste partneru omogućili bolji pristup tokom oralnog seksa, postavite deblji jastuk ispod kukova, koji će podići vašu karlicu za nekoliko centimetara i omogućiti partneru da lakše pristupi vašim najosetljivijim delovima. Takođe, pošto ne morate da se izvijate u pokušaju da uhvatite onaj pravi osećaj, možete da se opustite i predate uživanju.

Jastuk za bolji seks na ivici kreveta

Ivica kreveta omogućava dobro manevrisanje i pristup, ali partneru može biti naporno da kleči na podu, a vama može biti naporan pokušaj da nivelišete visinu, podižući kukove ili balansirajući na prstima. Dodajte neke jastuke na kojima partner može klečati (za veću udobnost i izdržljivost), i ubacite još neki ispod svojih kukova i leđa, kako biste prilagodili visinu.

Ako koristite ivicu kreveta da se okrenete partneu leđima, biće vam mnogo udobnije i partner će imati bolji pristup, ako ubacite veći jastuk ispod stomaka i legnete preko njega.

​Položaj kašike

Ovaj prisan položaj je prilično „tesan“ – nama mnogo prostora za manevrisanje, a pokušaj da držite jednu nogu podignutu, da biste partneru omogućili pristup, može biti neugodan i naporan. ​Rešenje? Stavite između kolena deblji jastuk za bolji seks u položaju kašike.

Ako se okrenete licem prema partneru, ovaj bočni položaj može biti težak, ako je partner dosta krupniji od vas – poduprite se jastukom da izjednačite nedostatak i ostanete tesno priljubljeni.

Pročitajte i ovo: 5 seks poza uz koje je orgazam zagarantovan – i nezaboravan

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments