Nikad ne potcenjuj moć dobre majice. Dobra majica je vrlo često sasvim obična majica koju već imaš u garderoberu, ali nisi umela da je iskombinuješ na pravi način. Često su baš ti komadi koje obožavaju modne influenserke, poznate ličnosti i stilisti, potpuno unverzalni, pristupačni i pravi spas u garderoberskim krizama, jer za kombinovanje jednostavne majice ne treba ti previše modnog znanja, stila ili veština kombinovanja, već samo navučeš farmerke, ili šta ti već padne na pamet, i spremna si.

Naravno čak i majice podležu modnoj eliti, pa se od onih za masovnu proizvodnju, razlikuju po kroju, tkanini, načinu obrade, silueti, a njihova aktuelnost i popularnost se menja svake godine. Međutim, super je što zahvaljujući popularnosti tih hight street komada, se vrlo brzo stvara potreba da se takvi komadi nađu i u masovnoj proizvodnji koja nam je mnogo pristupačnija.

Od komfornih klasičnih majici na kratak rukav, do rebrastih topovoa, otkrivamo ti koji to modeli majica već dominiraju i dominiraće u našim garderoberima ove sezone.

Muscle Tee majica

Do nedavno nisam imala pojma kako se ova majica zove, a stekla sam utisak da me progoni. Viđam je kada otvorim Instagram feed, savršeno uvučenu u široke farmerke poznatih influenserki, uparenu za zlatnim ili srebrnim lancem dok upijaju zrake prolećnog sunca. Viđam je na Instagram reklamama, na slikama svojih poznanica, na bilbordima, na Tik Toku… a viđam je i u svom ormaru, jer ovu majicu imam skoro 6 godina i i dalje mi je jedan od omiljenih komada. Muscle Tee majica je potpuno jednostavna majica bez rukava, sa ušivenim naramenicama, te se uopšte ne začuđavam što je mnogima ovaj trend potpuno nejasan i nezanimljiv, iako je meni neodoljiv. Istorija ovog trenda potpuno je nepoznata. Jednu je lansirao brend Dries Van Noten još 2019. a nakon toga su je drugi spretno iskopirali. Obična, široka, sasvim jednostavnog kroja, bez atraktivnog printa, a nadograđena naramenicama, koje do sada nisu imale neki značaja comeback, dostigla je slavu za pet minuta.

Comments