Još jedna radna nedelja je iza nas, a osim možda gomile obaveza koja nam je ostala da završimo za vikend, tu je još i neprijatan bol u leđima, što od nepravilnog sedenja, što od celodnevnog stajanja. Kojim god poslom da se bavite, verujemo da vam se više puta desilo da dođete izmorene i ukočene, a u takvom “stanju” bukvalno vam nije ni do čega. Sasvim razumljivo!

No, da li ste nekada razmišljale o tome da vam u “oporavku” može pomoći joga? Isprobajte ove jednostavne vežbe i videćete da ćete se brzo rešiti bola u leđima. Bićete kao nove, taman za novu radnu nedelju i nove radne pobede!

Uzmite stolicu i na nju podignite desnu nogu. Leva treba da ostane prava, a koleno desne noge treba da bude u ravni vašeg stopala, kao na slici. Telo blago okrenite na desnu stranu i levu ruku prebacite preko podignute desne noge. Ostanite u ovom položaju tridesetak sekundi, dišite duboko, a zatim isto ponovite sa drugom nogom.

joga 1 Jednostavne joga vežbe koje MORAŠ probati

Lezite na leđa, sa pravim leđima i ramenima tačno uz podlogu. Jednu nogu savijte u kolenu i pribijte uz grudi, držeći je obema rukama, dok druga treba da ostane sasvim ispravljena. Dišite duboko i ostanite u ovom položaju oko 30 sekundi, a zatim isto ponovite sa drugom nogom.

joga 2 Jednostavne joga vežbe koje MORAŠ probati
Comments