Nedelja je najlepši dan u sedmici. Nisam sigurna da li to ima veze s tim što je poslednji dan, pa želimo da ga posvetimo sebi, ili je energija tog dana takva, ali ja nedelju obožavam! Nedeljom volim da duže lenčarim u krevetu, da popijem dve kafe pre nego što se iz njega izvučem, da čitavog dana čitam, gledam serije i stavljam maske na lice, jer self-care je važan.

Vikend zaista kratko traje, tu se možemo složiti, a nedelja generalno nije najvoljeniji dan u toku sedmice jer sve podseća na to da je vikend gotov i da sutra počinje nova radna nedelja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Pink Diary (@sundayswithsharon)

Ovaj tekst je za sve koji ne vole nedelju i koji ne uspevaju da u njoj pronađu lepotu jer su previše anksiozni i brinu o tome kako će započeti sedmicu koja predstoji. Predstavljamo vam stvari koje možete da radite nedeljom kako biste se spremili za predstojeću radnu sedmicu, ali ujedno i dodatno odmorili.

Self-care

Naravno, na prvom mestu se nalazi skin care i self-care. U toku radne nedelje nemamo uvek mogućnosti da se opustimo i da se posvetimo sebi. Čak i čitanje ostavljamo za kraj dana kada smo već dovoljno umorni da nijednu rečenicu ne uspevamo da pročitamo kako teba i da je razumemo. Zato je bitno nedeljom odvojiti vreme za self-care, šta god to za vas predstavljalo.

Meditacija

Ukoliko meditirate, nedelja je savršen dan za to. Možete meditirati odmah čim ustanete i meditacijom se pomiriti sa svim stvarima koje su se desile u toku sedmice i prepustite se sebi i disanju. Ako se, ipak, probudite i odmah ujutru prihvatite nekog posla, onda meditaciju ostavite za kraj dana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Pink Diary (@sundayswithsharon)

Pripremajte jela za čitavu sedmicu

Jedna od omiljenih stvari koje radim nedeljom je priprema obroka za čitavu sedmicu. Ukoliko ste subotu iskoristili da odete u šoping i da nabavite sve potrebne namirnice za obroke koje želite da spremite, onda nedelju iskoristite za pripremu obroka. Sada možete naći bezbroj videa u kojima drugi objašnjavaju kako pripremaju jela za čitavu sedmicu, pa eto, pogledajte poneki i primenite i ovakvu vrstu organizacije.

Napišite svoje to-do liste

Nedeljom ste u mogućnsoti da dobro promislite šta biste radili i kakve vas obaveze čekaju. Nabavite planer ili napravite Google dokument u kom ćete ispisivati sve što je potrebno da uradite i odmah ćete videti kakva će vam sedmica biti, a samim tim ćete se lakše i organizovati.

Čitajte

Nedeljom odmarajte u svojim foteljama i kaučima i čitajte. Sve te knjige koje čekaju neki bolji momenat, više vremena, uzmite ih sa polica i nedeljom im se posvetite. Kada budete seli da čitate radi čitanja – začudićete se koliko vam je ono nedostajalo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Pink Diary (@sundayswithsharon)

Sređujte ormar

Večiti problem – šta obući na poslu? Kada biste unapred imali pripremljene autfite – sve bi bilo mnogo lakše. Dok se ručak krčka u kuhinji, otvorite ormar i sredite svu odeću koju ste razbacali zbog žurbe na posao. Tada izaberite i autfite koje ćete potencijalno nositi u toku nedelje. Verujte, ujutru više nećete kasniti.

Izađite napolje

Potrudite se da ne provedite čitavu nedelju u kući. Izađite, prošetajte, pa makar samo i oko zgrade. Čini nam se da smo u toku radne nedelje svi u pokretu, ali, zapravo, žurimo, ali se ne krećemo koliko bi trebalo. Zato, nedeljom prošetajte, jer će to prijati i vašim mišićima, ali i vašem umu.

Naslovna fotografija: instagram.com/sundayswithsharon

Milica Antić

Comments