Dobro rumenilo može da učini da nam ceo look izgleda osveženo i kao da prirodno sijamo, ali isto tako – loše rumenilo može imati potpuno suprotan efekat i može učiniti da izgledamo i osećamo se kao klovnovi. Pored osnovne brige kako će naš finalni look izgledati, pri izboru i nanošenju rumenila prolazimo kroz niz drugih malih briga. Kako izabrati rumenilo u odnosu na ton naše kože, koji ton rumenila ide uz kakav makeup look, kako da ga nanesemo pravilno.. ? Lista je dosta duga.

Takođe, kada nosimo puder, možda i highlighter i bronzer, pitanje je kako će se uklopiti i rumenilo, pa ponekad možda pomislimo i da ne moramo da ga stavimo. Ipak, šminkerka Ninni Numela, koja je poznata po radu za modnu kuću Chanel, ne slaže se sa ovim stavom. Ona smatra da je rumenilo najlakši, najbrži i najefektniji način da postignemo mladalački izgled, i da učinimo da nam lice izgleda sveže i prirodno prolepšano. Rumenilo nam dodaje na ženstvenosti, ali nam isto tako daje i na karakteru.

Kako pravilno izabrati nijansku rumenila uz svoj ten

Jednostavan trik koji vam verovatno nije pao na pamet je da se par puta uštinete za obraze i vidite do kog tona će vam se “zacrveniti” koža lica. Upravo taj ton je boja rumenila na koju treba da idete, kako bi vam rumenilo taman naglasilo lice, a da ne deluje neprirodno i preterano. Takođe, ako vam koža lakše crni i dobija boju, koristite tople zemljanije tonove, sunčano koralne boje ili zlataste boje breskve. Ukoliko imate svetao ten i lako crvenite, bolje je da se okrenete hladnijim nijansama ruže, i mekanim bojama koje vuku prema lila nijansi. Naravno, ukoliko ste raspoloženi za igranje, možete zaobići sva pravila i odlučiti se za intenzivnu statement nijansu koja može biti bilo koje boje.

Comments