Jesen je zanimljivo godišnje doba, pored toga što se tada uveliko pije pumpkin spice late. Energija svakog doba je drugačija, a jesen je tu posebna, jer je idealan period za manifestaciju za narednu godinu. Tada planirajte šta želite za sebe u narednom periodu, makar u narednih šest meseci.

Manifestacija vam pomaže u ostvarivanju vaših ciljeva tako što tačno zamišljate ono što želite da se dogodi. Vidite sebe kako ste postigli to što ste hteli, dopustite sebi da doživite taj osećaj sreće i ispunjenosti. Napravite kolaže sa onime što vas podseća na vaše ciljeve. Evo zašto je naljbolje manifestovati svoje želje na jesen.

Prisutna je energija novog početka

Ne morate čekati do Nove godine da biste započeli sa ostvarivanjem svojih ciljeva i menjanjem navika. Jesen je, zapravo, idealan period za početke. Prošla je letnja euforija, sve se smiruje, nema više godišnjih odmora, već ulazimo u rutinu. Upravo zato je odlično vreme za promenu rutine.

Zaista ima nešto u jeseni, da li nas podseća na početke zato što je tada početak školske godine, da li zbog primirja posle leta i očekivanja jeseni. Zato napravite mood board u jesenjim bojama – malo ciljevi, malo estetika.

Pročitajte i ovo: Koncept manifestacije – nije baš tako magičan

Okret ka sebi

Proleće i leto su periodi u godini kada više volimo da budemo okrenuti ka drugim ljudima. Dan duže traje, lepše je vreme, toplije je, ima više sunčanih dana i to je ono što nas vuče da izađemo napolje i provodimo vreme sa prijateljima.

Nasuprot tome, jesen i zima su hladniji i tada više volimo da vreme provodimo u kući, na toplom. Zato je to i vreme kada je najbolje da se okrenemo ka sebi, preispitivanju sebe, svojih navika, želja, ličnosti. Uporedite sebe kakvi se bili pre godinu dana, dve godine i kakvi ste sada. Tako da sledeći put kad ležete, pokriveni ćebetom sa šoljom čaja, uzmite dnevnik i zapišite svoje misli.

Kako izgleda jesenja manifestacija?

Zaslužujete život koji želite da imate. Zato na jesen skupljajte energiju, organizujte se, razmišljajte o promenama. Moguće je da se pitate kako uopšte da počnete sa manifestacijom. Ovo je nekoliko osnovnih koraka…

Uzmite svesku gde ćete zapisivati najpre svoju trenutnu situaciju. Čime ste zadovoljni, čime niste, kakve su vam trenutno mogućnosti, da li ste srećni i ako jeste ili niste – koji je razlog tome. Napravite listu onoga za šta biste voleli da bude prisutno u vašem životu.

Sledeći korak je da napravite listu vaših ciljeva. Počnite od svog najvećeg cilja, pa onda ka kraktoročnim ciljevima. Odnosno, koji su vam koraci potrebni da biste stigli do onoga što zaista želite. Ne mora to striktno da bude pisanje, jer nije pisanje svakom omiljeni način izražavanja. Ako ste vizuelni tip, onda možete iseći fotografije onoga što predstavlja vaš san i napraviti kolaž.

Kad napravite svoju listu, onda meditirajte o tome kakva osoba želite da budete. Zašto vas pokreću baš ti ciljevi? Šta vam daje motivaciju, kako su vaši ciljevi povezani sa vašom suštinom?

Pročitajte i ovo: Kako da počnete i da li da čekate pravo vreme

Sledeći korak koji jeste najteži je akcija. Napravili ste plan, detaljnu analizu onoga čega želite, ali morate biti svesni da se ništa neće promeniti ako ne uradite nešto da se to promeni. Akcija može biti mali korak – edukacija za posao koji želite, traženje novog posla, traženje i zakazivanje prve terapije kod svog psihoterapeuta zato što ste svesni da je to pravi način da radite na sebi i postanete bolja ličnost.

Uvek se setite onoga što vas pokreće, kako idete porak po korak uvidećete da su stvari komplikovanije nego što ste zamislili. Ali to ne treba da vas sprečava, napravite novi plan prilagođen situaciji i uvek se podsećajte zašto želite ono što želite. Manifestujte koliko god često da vam je potrebno, to će vam dati snagu da nastavite dalje.

Naslovna fotografija: instagram.com/icewasinspired

Jovana Petković

Comments