Svako novo godišnje doba sa sobom donosi promene u trendovima i možemo reći da nas očekuje zanimljiva sezona kada su u pitanju jesenje frizure. Vraćaju nam se frizure koje su bile popularne pre dvadesetak godina, ali se i dalje držimo klasika. Izbor je raznovrstan, ali pre nego što zakažete sledeće šišanje, preporučujemo vam da pogledate koji će trendovi biti aktuelni ove sezone.

Povratak stepenaste kose

Prošlih godina se češće nosila ravno šišana kosa, ali u poslednjih godinu, dve postaje popularan mullet cut, wolf cut koji podrazumevaju ekstremno stepenovanje. Istina je da ove frizure neće svakome stajati, ali zato klasična stepenasta kosa hoće. Samo je potrebno da prilagodite stepene obliku svog lica. Onima sa okruglim licem će stajati kraći stepeni jer će tako uokviriti lice. Izduženom i ovalnom licu najbolje stoje dugi stepeni.

Curtain cut

Takozvana zavesa frizura je klasik nad klasicima. Dakle, razdeljak na sredini, ravno ošišana kosa iznad ramena. Uz ovakvu frizuru se obično podrazumeva da će kosa biti ravna jer je tada najbolje naglašena urednost frizure. Nju već nose zvezde kao što je Kim Kardashian što znači da je samo pitanje vremena kad će se trend raširiti. Ovakva frizura je idealna za kosu srednje dužine, ali može vrlo lepo stajati na dugačkoj.

Pročitajte i ovo: Y2K inspo – retro frizure koje ćete zapravo želeti da nosite

Uvijeni krajevi

Sviđa vam se retro moda šezdesetih? Uvijeni krajevi su sasvim u tom stilu, naravno, prilagođeni današnjem dobu. Krajeve možete uviti uz pomoć okrugle četke za kosu dok se fenirate, a ako imate prirodno blago talasastu kosu, sasvim je moguće da će početi sama da se uvija ka spolja.

Retro look možete upotpuniti šminkom i odećom iz šezdesetih, ali fora je što će se ova frizura odlično uklopiti i sa Y2K estetikom.

Frizure koje uokviruju lice

Duga ravno šišana kosa sa razdeljkom na sredini može izgledati prilično dosadno. Zato vam preporučujemo da se malo zabavite, eksperimentišete i pronađete frizuru koja će uokviriti vaše lice na pravi način. To mogu biti stepenaste frizure ili curtain bangs.

To su šiške koje nisu na čelu, nego se razdvajaju na razdeljku. Njihova najveća vrlina je što će odlično stajati mnogim oblicima lica i dodatno naglasiti jagodične kosti.

Neizbežni bob

Frizure se menjaju, ali bob ne ide nigde. Zašto ga toliko volimo i zašto će biti hit i ove jeseni? Zato što je zabavan, seksi i šik. Ako samo razmišljate da se ošišate na bob – obavezno to učinite. Kraća kosa i kosa srednje dužine ume da bude oslobađajuća, a ima i te kakav prostor za eksperimentisanje. Možete napraviti frizuru sa blagim talasima, ispeglati je, ali i zalizati kao na fotografiji ispod. Zalizana bob frizura je odlična za noćni izlazak.

Pročitajte i ovo: 5 savršenih frizura koje će naglasiti tvoj ovalni oblik lica

Razdeljak na stranu

Milenijalci obožavaju razdeljak na stranu, a generacija Z je umela da ih kritikuje na TikToku da svaka frizura izgleda bolje kada je razdeljak na sredini. Mi se apsolutno ne slažemo sa tim i smatramo da razdeljak na stranu može biti zabavniji i učiniti da određene frizure izgledaju bolje. Pojedini od nas nikad nisu ni prestali da nose ovakav razdeljak bez obzira na trendove, i presrećni smo što se vraća na velika vrata.

Naslovna fotografija: instagram.com/jessealexandre

Jovana Petković

Comments