“Leto već je gotovo…”, a već je i vreme za sitne promene u dizajnu enterijera kako biste ga prilagodili jesenjem vajbu. Nije neophodno da renovirate čitav stan (osim ako to ne želite) kako bi vam prostor imao jesenju atmosferu. Možete da promenite samo pojedine detalje i postignete jesenji vajb u vašem domu.

Odaberite tamniju posteljinu

Jesen dolazi u tamnijim bojama, tako možete i postići taj vajb sa posteljinom u braon, maslinastozelenoj i bordo boji. Uz jesen se slaže sve što ima boju uvelog lišća. Napravite dobar kontrast, kao što su bele jastučnice i čaršav zajedno sa tamnim prekrivačima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Myers (@nataliemyers)

Zamenite letnje cveće

Veštačko cveće ne mora da bude kič, poenta je u tome da izgleda što prirodnije. Zato preporučujemo da kupite veštačko cveće koje je jesenje, a koje nećete morati da održavate. Naravno, ako ste spretni sa cvećem odlična je ideja da kupite biljke koje su aktuelne kada zahladni.

Pročitajte i ovo: Ovi trendovi u dizajnu enterijera će biti izuzetno popularni na jesen

Stavite prekrivač na kauč

To može biti običan topli prekrivač koji će vam biti pri ruci kada želite da čitate ili gledate omiljenu seriju. Postaju aktuelni i krzneni prekrivači koji će vašem domu dati toplotu. Takođe, trudite se da odaberete tamniju boju i idealno bi bilo da je kauč svetlije boje, kao što je bež, jer ćete tako stvoriti idealni kontrast.

Kupite sveće sa jesenjim mirisima

Za potpuni doživljaj jeseni potrebno je da aktivirate sva svoja čula, što znači i čulo mirisa. Kupite sveće koje mirišu na jesen kao što je muskatni orah, cimet, pomorandža, bundeva, suva brusnica i kakao. Sve te mirise možete imati i u šolji.

Samo zamislite miris bundeve koji se širi prostorijom, u ruci držite šolju toplog čaja, gledate omiljenu jesenju seriju, ogrnuti ste toplim ćebetom sa mačkom u krilu, dok čujete kako napolju pada kiša. Savršenstvo!

Uložite u svećnjake

Odgovorno tvrdimo da svećnjaci daju eleganciju prostoru. U antikvarnicama možete pronaći izdužene starinske svećnjake. Ovo je najlakši način da vašem domu date witchy vibe. Jesen je, a to znači samo jedno – stiže Noć veštica. Pored toga, svećnjaci govore da zapravo znate kako da uredite svoj prostor. Oni idu uz različite stilove, divno se uklapaju uz grandmilenijal ili maksimalizam. Pogledajte kako to može fenomenalno da izgleda uz vrlo malo truda:

Promenite jastučnice u jesenje nijanse

Jastučnice su veoma bitan i suptilan deo dizajna koji mogu promeniti raspoloženje cele prostorije. I said what I said. Dakle, odaberite jastučnice koje će biti u zemljanim tonovima ili sa zanimljivim jesenjim detaljima kao što je, na primer, suvo lišće. Ništa nije toliko comfy kao kad na krevetu ili kauču vidite pregršt udobnih jastuka i samo želite da legnete i da se prepustite uživanju.

Pejzažna umetnička dela

Kako najbolje doneti jesen u prostor nego sa umetničkim slikama pejzaža? To mogu da budu i uramljeni printovi vašeg omiljenog umetnika. Opet će dati poseban izgled vašem prostoru, pokazaće da imate ukus i oko za umetnost, a istovremeno će vam dati taj pravi jesenji vajb.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam DIY kreativne ideje za ukrašavanje zidova

Sa pejzažnim slikarstvom nikako ne možete omašiti. Čak i možete menjati slike sa svakim godišnjim dobom, kako biste vaš dom prilagodili proleću, letu, jeseni i zimi.

Naslovna fotografija: instagram.com/nataliemyers

Jovana Petković

Comments