Nisi obavezna da iskusiš sve o čemu se piše i priča, niti da slediš trendove u seksu, pa da nešto probaš samo zato što svi pričaju o tome. Ali – ako si raspoložena da se igraš i istražuješ svoje telo i ako imaš sa kim, odnosno, ako imaš partnera u koga imaš poverenja i koji podstiče tvoje samopouzdanje, možda će biti zabavno da eksperimentišeš.

Vaginalni orgazam

Standardni orgazam stimulacijom G tačke, prilikom penetracije, doživljava tek svaka treća žena! Ako spadaš u one dve između svake treće, razlog izostanka vrhunskog uživanja tokom seksa, može da bude anatomske prirode. G tačka se nalazi na prednjem zidu vagine, koji je gladak pod prstom, dok je ona hrapava (tako ćeš otkriti njeno prisustvo i osetljivost, a idealno je da se time pozabavi tvoj partner) – ali, njena površina i položaj zavise od oblika, nabora i zakrivljenosti tvoje vagine, koji se u nekim položajima uopšte ne podudara sa oblikom i zakrivljenošću penisa tvog partnera. Dakle, pronađite gde se nalazi tvoja G tačka, a zatim isprobajte položaje i uglove penetracije koji će je najbolje stimulisati.

Međutim, postoji i mogućnost da ti je direktna stimulacija G tačke prejaka i neugodna, ali i tada možeš da pronađeš način stimulacije koji ti prija. U ovom slučaju, isprobaj neku seksualnu igračku, u dogovoru sa partnerom – ili sama, ako ćeš se tako bolje skoncentrisati na istraživanje. Rezultate istraživanja kasnije možeš da prezentuješ partneru.

Klitoralni orgazam

Najveći broj žena postiže orgazam putem stimulacije klitorisa, bilo tokom predigre i usredsređivanja na klitoris, ili tokom penetracije, uz dodatnu stimulaciju klitorisa – na ovaj način je moguće istovremeno doživeti i kliktoralni i vaginalni orgazam, što je retko (i vrlo intenzivno) iskustvo. Ukoliko doživljavaš vaginalni orgazam bez napora, eksperimentisanje možeš da usmeriš ka pronalaženju odgovarajućeg načina za stimulaciju klitorisa tokom penetracije – možda ti pođe za rukom da doživiš dvostruki orgazam.

Comments