Ljubav je važna i potrebna je svakom od nas, bez obzira na vreme, mesto i okolnosti, ona nas pokreće! Zbog toga je bitno da svakodnevno bližnjima pokazujete da vam je stalo do njih. Nekada vam za to nisu potrebne reči i, naravno, ne podrazumeva se da onima koje volite govorite da ih volite više puta u toku dana. Za svako “volim te”, postoji zamena gestom.

Da li ste nekada razmišljali na koji način možete da pokažete svojim kolegama da vam je stalo do njih, odnosno, kako da im pokažete da ih volite i da su vam važni. Ovo su jezici ljubavi koje morate da počnete da praktikujete na poslu, jer ćete tako ne samo pokazati drugima da vam je stalo do njih, već ćete potpuno promeniti atmosferu i energiju u radnom prostoru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anastasia Shepelevich (@shepelevich)

Potpuno je normalno da niste svakog dana raspoloženi za šalu i duge razgovore uz ispijanje kafe, ali to ne znači da vaše kolege nisu zaslužile da ih obradujete kafom. Uz to, otkrivamo i druge zanimljive načine koji će ulepšati atmosferu u vašoj kancelariji.

Ovo su jezici ljubavi na poslu odnosno načini da kolegama pokažete da vam je stalo

Čestitajte kolegama na uspehu

Ako se neko od kolega u toku ove nedelje posebno izdvojio, javno mu odajte priznanje za uspeh. Pružite mu podršku i poželite da nastavi da bude podjednako uspešan. Tako ćete svakako odbaciti osećaj sujete koji se često javlja u grupama gde radi više ljudi, a ono što je posebno zanimljivo u tim situacijama jeste što će i druge kolege primetiti da drugima dajete komplimente i čestitate na uspehu.

Pružite ruku i podršku kolegama

Uvek nesebično pomažite svojim kolegama jer će vam se istom merom vratiti. Vrlo je važno da tim dobro funkcioniše, a zahvalnost timu koji se dobro slaže često se pripisuje menadžeru ili direktoru, mada često nije tako. Tim dobro funkcioniše isključivo ako im se energije poklope i ako jedni druge podržavaju.

Pročitajte i ovo: Kako da sebi olakšate povratak na posao posle odmora

Mali znaci pažnje

Sitnice su najvažnije u svakom odnosu i zato budite dovoljno pažljivi, pa svojim kolegama često priređujte iznenađenja uz male gestove, bilo da je reč o najdražoj čokoladici ili sitnici za kancelariju, kartama za pozorište ili čestitiki za rođendan, oni će se osećati posebno i biće vam zahvalni. I sami znate da je nekada dovoljno da vam neko uputi osmeh ili samo pošalje pesmu sa svoje plejliste da se osećate bolje, upravo takva iznenađenja i vi priređujte drugima.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели with love, Ann✨ (@ann_selygina)

Provedite kvalitetno vreme i van kancelarije

Možda nemate vremena da svakodnevno ispijate kafe van kancelarije, a nekada to i nije najbolja opcija jer je dovoljno što ste u toku dana zajedno. Ipak, s vremena na vreme je dobro da provedete i vreme sa svojom kolegama na večeri ili u nečijem stanu uz film, muziku i piće. Takođe, možete da im predložite produženi vikend na planini ili odlazak na premijeru filma. Toliko je načina da se još bolje upoznate i kvalitetno provedete vreme. U tim momentima izbegnite razgovore o poslu i pričajte o interesantnim, više privatnim stvarima.

Možda najbolji način da provedete vreme van kancelarije sa svojim kolegama jeste da napravite tematsku žurku, karaoke veče ili veče društvenih igara. Nakon toga ćete često, makar jednom mesečno praktikovati okupljanje, uz sve to, uvek možete da pozovete i druge prijatelje ili partnera, da oni povedu i svoje, pa da se svi zajedno zabavljajte uz muziku i smeh!

Pročitajte i ovo: Najbolji način za pisanje mejla – vodič koji će vam sve olakšati

Naslovna fotografija: instagram.com/shepelevich

Dragana Stojanović 

Comments