Da li ste znali da možete da radite joga vežbe koje će vam pomoći da doživite jače orgazme? Da, možete. Ukoliko ne radite jogu i niste upoznati sa ovim vrstama vežbi, ne brinite, mi ćemo vam objasniti. Joga je disciplina koja se fokusira na tome da se osećate što bolje u sopstvenoj koži i sopstvenom umu. Upravo zbog toga se joga bavi i seksom, odnosno karlicom i mišićima vagine.

Joga vežbe za bolje orgazme?

Postoje joga vežbe koje možete da radite kako biste ojačale mišiće vagine. Da li ste nekada u toku seksa želele da stisnete pratnera mišićima vagine? Ako niste, morate to da pokušate! Vaginalni mišići su jaki, ali mogu postati još jači! Zar žensko telo nije sjajno?

Joga vežbe za vaginu i karlicu su kombinacija vežbi koje treba da radite na joga prostirci kako biste opustile mišiće oko karlice i učinile da vam seks još više prija. A postoje i vežbe koje mogu da se povežu sa vežbama disanja. Ali o njima ćemo malo kasnije.

Joga vežbe za karlicu

Pre nego što pređemo na joga vežbe za vaginalne mišiće koji će vas dovesti do jačih orgazama, prvo ćemo pričati o joga vežbama koje će vam omogućiti da se bolje osećate u toku seksa. A kad to kažemo – mislimo na fizičku spremnost, odnosno, sposobnost.

Pročitajte i ovo: 50 saveta za savršen oralni seks (1. deo) (18+)

Praktikovanje joge će vam omogućiti da se vaši mišići oko karlice dodatno razgibaju i ojačaju, dok će vas mišići stomaka držati u pozama u kojima vam je potrebna malo jača fizička sprema. Zato, kupite najudobnije helanke koje postoje i počnite da radite sledeće vežbe:

Pigeon pose

Sjajna poza za opuštanje kukova. Videćete kako već posle petog ponavljanja vašu kukovi postaju mnogo opušteniji i kako su vam dnevne fizičke aktivnosti mnogo lakše za obaviti. Pored toga što ćete opustiti kukove, naučićete da kontrolišete mišiće oko karlice, što je uvek dobrodošlo za seks.

Extended Child Pose

Ova poza će opustiti donji deo vaših leđa i kukova. Potrudite se da vam ruke budu ispružene tako da se sve vreme osećate kao da se protežete. Dišite duboko i fokusirajte se na senzacije koje će vam se javiti u predelu karlice.

Cat & Cow

U pitanju je kombinacija dve poze, jedna koja se zove mačka, a druga koja se zove krava. Na videu ćete videti da se ove dve poze smenjuju i da je potrebno da ih ponavljate izvesno vreme. Pokušajte da ne ubrzavate i da održavate jedan tempo. Dišite duboko i pokušajte da svaki pokret činite iz kukova.

Pročitajte i ovo: Pre-Workout – da li su stimulatori treninga dobri za vas

Joga vežbe za vaginalne mišiće

Sad je vreme da pređemo na mišiće vagine. Sigurno ste nekad pokušale da se suzdržite kad vam se išlo u toalet. I to ste radile tako što ste stiskale svoje vaginalne mišiće. Skoncentrišite se na to da stiskate mišiće vagine i potrudite se da to stiskanje povežete sa udisajem.

Dakle, kad udišete – stiskajte vaginalne mišiće, a opustite ih kad izdišete. Primetićete kako će vam ove vežbe vremenom prijati i da će vam biti mnogo lakše da dovedete sebe do orgazma ako ih upražnjavate u toku seksa. Kad dođe do seksualnog ćina, počnite da radite ove vežbe. Naravno, u tim momentima nećete morati da vežbanje povezujete sa disanjem, već se samo skoncentrišite na to da stiskate i opuštate vaginalne mišiće.

Pročitajte i ovo: Kako da sagorite kalorije bez kardio treninga?

Naslovna fotografija: instagram.com/aloyoga

Milica Antić

Comments