Toliko je legendarnih Holivudskih diva i zvezda iz prošlog veka, kada je industrija zabave počela da cveta pa nas je upoznala sa ženama koje su menjale istoriju kao što su Sophia Loren, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i mnoge druge – ali nijedna od njih nije Judy Garland. 

Stoga, ove godine kada smo napokon dobili biopic o životu ove umetnice koja je nesrećno stradala, svi koji smo upoznati sa njenim radom, ali i oni koji nisu, nestrpljivo smo čekali da pogledamo ovo filmsko ostvarenje u kom je glavna uloga pripala Renée Zellweger. 

Očekivanja su bila velika, a postavlja se pitanje da li je Renée uspela da odglumi ovu legendarnu glumicu? Odgovor je DA! Definitivno. Nije se vodila klasičnom imitacijom ličnosti, s obzirom na to da je u pitanju ovakva vrsta filma gde uloga nije nimalo laka. Ona je uspela ovu ulogu da iznese na svoj način kojim je odala počast ovoj glumici i zaslužila ne nominaciju, no i samog Oskara. 

Nakon gledanja filma, nećeš moći da prestaneš da misliš o tome koliko je brilijantan ovaj film. Koliko je Judy bila jedna fascinantna žena.

Iako je film fokusiran samo na mračan period života Judy, to jest, poslednjih godinu dana njenog života koji su bili turbulentni, ipak smo usred najveće tragedije imali uvid u to koliko je Judy bila jedna divna žena koja je htela što i svi ostali – da bude srećna. Ona je samo to dobijala na teže načine, nego ostali.

Kada pogledaš film, upale se svetla u bioskopu, obrišeš suze koje verovatno nećeš moći da prestaneš da liješ, mislićeš o filmu i Judy Garland još nekoliko dana zasigurno. Toliko dobro je Renée Zellweger uradila svoj posao.

Judy Garland bila je neverovatna osoba. Koliko je bila problematična, a istovremeno izuzetno ranjiva, jaka i zasigurno unikatna. Ovaj film te ne hvata na osećaj uzbuđenja, dramu ili nervozu da sediš na ivici sedišta dok ga gledaš, samo te jednostavno hipnotiše kompletna priča. Utoneš u magičan svet sat vremena i pedeset i osam minuta, a ujedno ne trepneš nijednom jer se bojiš da ćeš nešto propustiti.

Comments