Poslednji put kada se Jupiter je boravio u znaku Blizanaca u dugom periodu od 11. juna 2012. do 25. juna 2013. godine. Osvrnuvši se na kulturne fenomene koji su obeležili taj period, možemo da naslutimo šta nas očekuje. Tada smo, na primer, imali kraj sage Twilight i seriju Breaking Bad i muzički hit Get Lucky grupe Daft Punk, koji se svuda slušao. Blizance karakteriše komunikacija, pisanje, deljenje ideja, ali i površna zabava kolektivnih tračeva (svi to radimo). I sada Jupiter u Blizancima još jednom dolazi da nas inspiriše i pokrene, na duže vreme, od 25. maja 2024. do 9. juna 2025. godine.

Jupiter u Blizancima podstiče integraciju

Jupiter u Blizancima je „u padu“, što znači da postoji da je ovoj velikoj planeti malo tesno u ovog znaku, a teskoba se izražava kroz sukob filozofskog i strateškog mišljenja, donoseći kontradikcije. Pa, Blizanci su dvostruki znak, koji nas podseća da je svet pun kontradikcija, kao i svako od nas. U tom smislu, ovaj tranzit utiče na osvetljavanje sopstvene senke, delova sebe kojih se odričemo ili ne možemo da razumemo, tako da se bolje integrišemo i vidimo sebe u holističkom svetlu.

Ako ste, na primer, lekar na specijalizaciji za pedijatra, koji iz hobija hekla šustikle i obožava kriminalističke serije i gotički stil oblačenja i pokušava da shvati zašto upada u toksične veze, prihvatitite sve delove sebe, bez stida i krivice. Posvetite se tome da budete sve što jeste, bez potiskivanja delova koji se drugima ne sviđaju i da shvatite lekcije koje učite na emocionalnom planu. Jupiter u Blizancima će vam pomoći da budete otvorenog uma i privučete ljude koji su i sami otvoreni, sa kojima možete biti iskreni i prihvaćeni takvi kakvi ste.

Otelotvorenje arhetipa Lude

U tarotu, ovaj period je pod kartom Lude, a to znači da je vreme da krenemo putem kojim se ređe ide. Jedno od tumačenja kaže:

„Iako je označena nulom, Luda se često smatra prvom kartom Velike Arkane. U otvaranju, Luda predstavlja nove početke, nevinost i otvoreni um. To je metafora za naša lična životna putovanja, koja simbolizuje osnovni nivo svesti, ili početnu fazu razvoja našeg puta – ka prosvetljenju. Luda nas podseća da sledimo svoje srce, to je dete u nama, spontano, pozitivno i hrabro, kreativni sanjar bez ograničenja, uzbuđen zbog mogućnosti koje život nudi i željan da ih iskoristi…“

Ako sebi ne dajemo slobodu da postavljamo pitanja i razmišljamo o sadržajima koji izranjaju iz naše psihe, možemo stagnirati – dakle, kada prigrlite Ludu, prihvatate veru da vam vaša mašta može doneti novi život, ako joj date šansu.

389A7030 2 Tranzit Jupitera kroz znak Blizanaca   evo šta nam donosi veliki astrološki događaj

Košulja i farmerke: Hugo, Rolka: P….S….Fashion, Jakna i torba: Fashion & Friends, Kapa: Lindex, Patike: Deichmann

Pročitajte i ovo: Šta znači retrogradno kretanje Plutona za svaki horoskopski znak

Večiti početnik

Mentalitet početnika je znak otvorenog uma i ovaj tranzit vas podstiče da preispitate sve što mislite da znate – umesto da zaključujete kako stvari stoje ili pretpostavljate kako će se kretati, razvijajte sposobnost da samo budete prisutni i gledate šta se dešava. Koliko god iskustva da imate, uvek postoji još nešto novo, čemu život može da vas nauči. A to novo, često znači zaprepašćujuće otkriće da nešto u šta smo bili sigurni, uverenje na koje smo se oslanjali bez preispitivanja, nije istinito, ili je prestalo to da bude. Stvari koje znamo o sebi i verujemo da jesmo, mogu biti uverenja koja smo stekli i učvrstili, a život može kreirati situacije u kojima shvatamo da uopšte nismo tako principijelni, ili da to uopšte nisu naši principi.

Kada vam uspe da proširite perspektivu posmatrača sebe i sveta oko sebe (i sebe u svetu oko sebe), bez procene, osuđivanja, pretpostavki i zaključaka, počinju da se javljaju sinhroniciteti – znaci koji vam pokazuju uzročne veze i osvetljavaju put koji želite da istražite, iako možda uopšte niste znali šta tražite i šta vam je potrebno.

Sticanje novih znanja

Ako ste rođeni u znaku Blizanaca, Device, Strelca ili Riba, možete više od ostalih znakova biti podstaknuti da naučite nešto novo. Možete odjednom dobiti snažnu želju da se posvetite nečemu od čega ste odustali ili o čemu ste maštali pre deset godina. To bi moglo aktivirati u vama kreativnu vatru koja će vas probuditi – dozvilte Jupiteru u Blizancima da raspali taj plamen. Idite na taj kurs kreativnog pisanja, na porodične konstelacije, ili školu plesa, pratite svoj poriv, jer je vaše biće spremno za novo poglavlje.

U ovom periodu neko svoje interesovanje možete pretvoriti u glavni ili sporedni posao, ali važno je da se usredsredite na igru i radost, jer je to ono od čega vam srce brže kuca (a ne novac koji možete zaraditi).

Nova prijateljstva

Nova poznanstva su pred vama – ovo je period obnavljanja i učvršćivanja postojećih prijateljstava i širenja društvenih krugova. Jupiter u Blizancima inspiriše susrete koji mogu promeniti vaš život, zahvaljujući kreativnoj snazi razmene sa starim i novim prijateljima. Proširite svoj horizont i u društvenom smislu i povežite se sa različitim ljudima koji su možda i u različitim delovima sveta. Humor i osećaj da ste sa nekim na istoj talasnoj dužini, mogu vas odvesti daleko.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments