Da li vam se dešava da se već treći dan za redom niste naspavali kako treba, ali jednostavno morate da stavite buđenje, ustanete i odete na posao izgledajući sveže i odmorno, kako biste izbegli pitanja kolega da li ste okej? Znamo, i nama se desilo toliko puta. Naročito kada su u pitanju žene, standardi poslovnog izgleda konstantno se podižu, a mi se utrkujemo kako da postignemo i njih, uz sav posao koji nas te nedelje čeka, i onaj koji nam je od prethodne nedelje ostao. Dakle, ukoliko nemate mnogo vremena koje biste ujutru mogli da posvetite sebi i svojoj skincare rutini, predlažemo vam ovih par makeup trikova kojima ćete se brzo osvežiti i spremiti za naredni dan na poslu. I naravno, imajte na umu da iako će vas ova šminka učiniti vizuelno odmornijim, trebalo bi da razmislite i o svojim radnim obavezama i prioritetima, i date sebi vremena da se zaista odmorite i odspavate barem osam sati.

Brza masaža

Ključno je da među svojim skincare preparatima imate nežno ulje za lice, koje možete iskoristiti za dvominutnu jutarnju masažu. Na čisto lice nakon umivanja nanesite par kapi ulja, a zatim ih nežnim pokretom utrljajte pokretima na gore na licu, a zatim pređite na vrat. Brza masaža pokrenuće cirkulaciju, pa će vam koža lica izgledati jedrije, rumenije i podmlađeno, a ulje će je učiniti i glatkijom na dodir.

Posvetlite predeo oko očiju korektorom

Predeo oko očiju je onaj deo lica po kojem najviše prepoznajemo umor, pa je važno da njemu posvetite posebnu pažnju. Ukoliko su za vas tamni krugovi oko očju i inače karakteristični, dobro ste upoznati sa korektorom, a ukoliko nisu – evo prilike da se upoznate. Korektor blago prstima utapkajte oko očiju, tapkanjem ćede dobiti bolju i prirodniju pokrivenost, a nijansa korektora bi trebalo da vam bude za nijansz svetlija od pudera, ali ne previše svetla naravno. Nakon što nanesete korektor, vreme je za puder, a zatim ukoliko vam se učini da vam je još korektora potrebno pre setovanja svega, slobodno utapkajte još malo.

Comments