Kao u filmu. Presrećne što vam se posrećio onaj slatkiš nad kojim balavite vi i sve ostale cure u društvu, ne možete da verujete da vas je ne samo primetio, nego i sve ostalo. Dovele ste ga kod kuće i niste stigle ni svetlo da upalite, pala je akcija. Nije loše za prvi put. Niste se baš nešto nauživale, ali bilo je strasno. Jeste da je posle odmah zaspao, ali popilo se, bilo je kasno, a i vi ste nekako uspele da se smirite i zadremate grleći njegova vitka leđa.

Probudile ste se taman da vidite kako žurno navlači farmerice i zbunjeno se osvrće po sobi. Pitao vas je gde su mu patike, rekao da strašno žuri i delovao kao da mu je neprijatno. Na vratima je oklevao, pa se ipak okrenuo i cmoknuo vas. Ćao, vidimo se.

Nešto tu nije bilo kako treba, jasno vam je. Ali suviše ste uzbuđene da biste o tome razmišljale. Predstoji vam telefoniranje prijateljicama i analiziranje detalja. I nije vam jasno zašto su sve bile tako rezervisane i nisu delovale kao da se raduju zbog vas. I postavljale su čudna pitanja. Da li ste ujutru ponovili akciju, popili kafu, da li ti je tražio broj i da li je bio mnogo pijan prethodne večeri? Ah, zašto vam kvare sreću? Ljubomorne su.

Pa šta ako ujutru nije bilo ništa, žurio je. Nije stigao ni kafu da popije i zaboravio je da vam traži broj. Uostalom, videćete ga večeras, uvek izlazi na isto mesto. Pa šta ako je bio pripit? I vi ste. I seks je bio onako, zbrzan i dahtav, u mraku. Ali spavali ste zajedno. Grlili se u snu. Dobro, on vam je okrenuo leđa, a vi ste grlile njega. Ali on je tako sladak. I biće bolje sledeći put. Sa srcem u grlu jedva ste dočekale veče i izlazak u kafić gde uvek svi izlazite. Vi sa nekom drugaricom, naravno, ali on uvek visi tamo, dok društvo cirkuliše oko njega. Uvek je dinamično i zanimljivo u njegovom društvu. I nemate pojma kako ste ostale jedina cura u kafiću, ali tada je postalo zabavno. Sa glavom u oblacima, žurile ste i izgleda da ste previše požurile. Drugarica je bila tu, ali nije mogla dugo da ostane. Ostali su se pojavljivali i odlazili. Ali on se nije pojavio.

jutro posle Jutro posle: Alkohol i mrak čuda čine

Do sledeće večeri u sopstvenom krevetu, onom istom u kom ste jutros bili tako srećni, od sreće nije ostalo ništa.

Prošlo je nekoliko dana. Cela nedelja. Isti scenario, a vi sve utučeniji. Obraćate se drugaricama. I sada dobijate malo više informacija i malo bolje shvatate zašto su bile onako rezervisane. Čućete rečenice kao što su ne bih volela da budeš povređena, on je površan, nije on za tebe, dok ne dođe do onih rečenica o tome kako se isto to desilo još nekoj drugarici. Sa njim. I drugarici njene drugarice. Dok ne shvatite da vam zapravo govore kako on ima običaj da pokupi bilo koju curu, kad malo više popije. I da se ni jednoj posle toga nije javio. Da vas je pokupio, tojest, dozvolio vam da ga pokupite, jer ste bile jedino žensko u društvu. Da možda ne zna ni kako se zovete.

I da očito izbegava da vas sretne.

Ponižavajuće. Ali preživele ste. A kasnije ste čule od nekih muškaraca još neke informativne rečenice. Kao recimo onu o tome da alkohol i mrak čine čuda, tojest, da im je svaka cura lepotica kad su razvaljeni.

Gorke lekcije su najbolje lekcije. Naučite ih napamet, zasvagda.

Aleksina Đorđević 

 

Comments