Hemija postoji, strast je prisutna, uključeni ste maksimalno i seks je uzbudljiv, sve do onog momenta kad se približite vrhuncu, a ne dostignete ga. Tada postaje frustrirajuće i za vas i za partnera. Da li on nešto ne radi kako treba? Ili vi niste dovoljno opušteni? Strahujete da se predate? Imate neke nesvesne blokade u stilu “suviše je dobro da bi bilo istinito, pa daj da pokvarim, da bih mogla da poverujem”? Pa, verovatno je kombinacija svega toga. Dakle, šta da radite kad najveće uživanje ne dostiže tačku klimaksa i relaksacije?

Možete dosta toga da uradite na opuštanju – telesno i psihološki. Idite na masaže, negujte svoje telo i posvetite mu se s ljubavlju i smanjite svoja očekivanja. Razmotrite problem i razložite ga na sastavne delove, pa krenite redom. Dakle, da li on nešto ne radi kako treba?

Ako se ne poznajete dovoljno, upoznaćete se. Potrebno je vreme, poverenje i prisnost za seksualno uigravanje, ali možete početi od toga što ćete razgovarati. Ponekad, muškarac ima otpor prema uputstvima, jer to deluje uvredljivo za njegov ego – neko mu govori da on nešto ne zna i ne ume kako treba. To je njegov problem, koji u komunikaciji sa vama ima šansu da prevaziđe, jer jedino će prilagođavanjem i učenjem uspeti da radi ono što vama treba. Shvatite oboje da je ovo prilika za upoznavanje, učenje i razvoj, na više načina, a vi pokušajte da mu ljubazno i neposredno kažete i pokažete kako treba da vas dodiruje, odnosno, koji položaj, ritam i dubina penetracije vas najviše stimulišu.

Žene koje lako doživljavaju orgazam u stanju su da se prilagode senzibilitetu muškarca i da se postaraju za sopstveno zadovoljstvo, iako je on možda grublji i brži nego što to njima odgovara. Ali i u intenzitetu orgazma postoji razlika i one više uživaju sa muškarcima koji su spremni da se posvete istraživanju onoga što njima najviše prija.

Da li se radi o tome da ni sami ne znate tačno šta za vas najbolje radi? Eto još jedne prilike za zajedničko učenje i istraživanje. Probajte različite nadražaje, senzacije, osećaje, načine. Budite kreativni, predlažite i prihvatajte predloge – ako je um otvoren, telo je spremno da ga prati.

Možda kod vas seksualno opuštanje i prepuštanje ima najviše veze sa poverenjem i bliskošću, a to se ne postiže tako lako i brzo. Međutim, možete biti voljni da se povežete i prepustite, možete pozvati muškarca na bliskost i razmenu intenzivnim zagrljajem, gledanjem u oči tokom seksa, milovanjem i nežnim rečima.

Comments