Da bi se stekli uslovi bezbednog kontakta sa bivšim, možda je potrebno da prođu godine. Pravo vreme je verovatno tek onda kad zaboraviš na njega – ali zašto bi uopšte htela da sa njim imaš bilo kakav kontakt, ako si ga zaboravila i ako ti više nije stalo do njega? Zato što kad kažemo „bivši“ mislimo na nekog ko ti je stvarno mnogo značio, sa kim si doživela i iskusila svašta, zbog koga si izgarala, osetila najveću sreću i najdublji očaj i trebalo ti je mnogo vremena da ga preboliš i da budeš zahvalna za sve što si sa njim doživela.

Oprostila si mu

Nije važno da li si imala nešto posebno da mu opraštaš – možda on nije neko ko te je prevario i izdao, ali je bilo potrebno da mu oprostiš to što više nije hteo da bude sa tobom, što je želeo da nastavi dalje i da doživi druge ljubavi i druge veze. Trebalo je snage i hrabrosti da oprostiš i sebi, što si izgubila momka koga si volela, što si mu dozvolila da ode. U svakom slučaju, u igri je opraštanje – sebi i njemu, zbog svega što jeste i što niste učinili jedno drugom i jedno zbog drugog. Sigurno je da si mu oprostila kad osetiš zahvalnost zbog onog što ste imali i kad više ne misliš da si potrošila dragoceno vreme svog života na vezu koja nije uspela.
Prolaze dani i nedelje, a da uopšte ne pomisliš na njega

becca tapert 357529 unsplash 1 Kada je bezbedno da uspostaviš kontakt sa bivšim
Setiš ga se samo ponekad, kad ga neko pomene, kad sretneš nekog njegovog prijatelja, kad čuješ neku pesmu, ili vidiš da počinje film koji ste gledali zajedno. Prošlo je vreme kad si neprekidno mislila na njega i sada, kad pomisliš na njega, izneneđena si kad shvatiš da ne možeš da se setiš kad si ga se poslednji put setila. To znači da je tvoj život ispunjen sadržajima u kojima pronalaziš smisao i zadovoljstvo, čak i ako nemaš nikoga, odnosno, ako još nisi ušla u novu vezu.

Comments