Da li se osećate kao da stagnirate na poslu? Niste motivisani, nemate volju za radom, i često uhvatite svoje misli kako nevoljno lutaju ka drugim opcijama – dok sedite za računarom i trebalo bi da budete fokusirani na rad. Ukoliko ste se pitali koji su to znaci koji vam nagoveštavaju da je vreme za promenu u karijeri, predstavljamo vam ih u nastavku teksta. Ako se u njima pronalazite – imamo vesti za vas. Vreme je ili da napravite sledeći korak u svojoj branši, ili da napravite naglu odluku i svoju karijeru započnete u sasvim drugom smeru. Znamo, za to je potrebna hrabrost, ali ako osećate da je to ispravna odluka – ona će vam garantovano doneti dobrobit u budućnosti.

Vaš trenutni posao vas ne ispunjava

Ne osećate kao da ste ponosni na ono što radite, i kada vas neko pita koja je vaša poslovna pozicija – ne govori vam se o tome. Jednostavno, kao da ne želite da stojite iza svojih poslovnih poduhvata i doživljavate svoj posao kao čisto moranje i odrađivanje. To je velika crvena zastavica koja vam govori da je vreme za promenu. Ukoliko ste nemotivisani i neispunjeni, vaš rad je uzaludan (osim što vam donosi novac), i na duže staze će vam doneti više nesreće nego dobrobiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Niste nimalo motivisani

Nedostaje vam motivacija i za sve što radite vam se čini da vam je potreban ogroman napor? Ovo je još jedan od znakova da je vreme za promenu. Razmislite dobro, šta je to što bi vas motivisalo na rad? Velika razlika je u tome da li je problem u prirodi samog posla, ili samo u drugim stimulansima. Na primer, možete biti nezadovoljni odnosom sa kolegama ili neodstatkom unapređenja – te u tom slučaju ne treba da menjate kompletan opis posla, već samo da poboljšate uslove i okruženje. Ali ako vas ne motiviše baš ono što je opis vašeg posla, onda je vreme za karijernu promenu.

Vreme na poslu vam suviše sporo prolazi

Brojite svaki minut i svaki sat. Čini vam se da ste na poslu proveli večnost, a tek je ponedeljak. Razmislite, zašto je to tako? Kada se čovek zabavlja, vreme mu brzo prolazi, što je svima dobro poznato, i zato pokušajte da se prisetite šta vas je to činilo srećnim i ispunjenim. Možda bi baš to trebalo da bude vaš posao, ili neki segment vašeg budućeg posla.

Comments