Nekada smo nosili kaiševe samo zbog funkcionalnosti – davna prošlost. Tokom proteklih nekoliko sezona bili smo svedoci razvijanja kaiša kao aksesoara u nekoliko različitih pravaca. Prvo smo na pistama gledali široke, glomazne pojaseve, koje su devojke na našim prostorima oberučke prihvatile kao vladajući modni trend. Kada se taj prvi talas malo stišao, raskošne pojaseve zamenili su jednostavniji, uglavnom jednobojni kaiševi sa nekad i previše upadljivim šnalama. Ovog proleća nas opet očekuje novi oblik kaiša koji brzinom svetlosti osvaja svet.

Svi dizajnerski brendovi, počev od onih lokalnih pa do globalno poznatih poput Gucci, D&G, Gianfranco Ferre, Etro, Carolina Charles, Just Cavalli, Ralph Lauren i ostalih su se ovog proleća složili da je svakoj ženskoj osobi koja želi da bude u trendu potreban barem jedan, ako ne i nekoliko, tankih kaiševa! Većina manekenki koje smo imali prilike da vidimo kako hodaju pistom nosile su kaiševe tik ispod grudi ili tek malo niže, bez obzira na kombinaciju odeće. Pre svega na pantalonama i suknjama sa visokim strukom kaiševi duplo tanji od klasičnih bili su nezaobilazan detalj, često ukrašeni samo svedenom šnalom i obojeni u zemljane tonove. Na haljinama cvetnog ili nekog drugog printa su se mogli videti izuzetno tanki kaiševi, koji su ipak uspevali da dominiraju i daju završni dodir ležernoj prolećnoj kombinaciji. Tek malo širi i pretežno crni kaiševi od satena sa mašnama nošeni su na revijama visoke mode, čineći svečane haljine još lepšim.

Tako da, šta god da rešite da nosite ovog proleća, tanki kaiš ili dva neće vam biti na odmet. Prolećne kolekcije koje su stigle u naše radnje nude vam širok izbor dezena i šnala kad su kaiševi u pitanju, a na nekim mestima se čak prodaju u kompletu od tri komada u različitim nijansama, tako da se ne morate sami mučiti uklapanjem boja. I najbolje od svega je to što, zbog njihove veličine, cena nije previsoka, pa mogu da se uklope u svačiji budžet. Ako vam se ovaj trend dopao, ne oklevajte da što pre upotpunite neku svoju svakodnevnu kombinaciju ovako jednostavnim a efektnim askesoarom.


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i shopping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments