U redu je, znamo da je Carrie Bradshaw u jednoj epizodi Sex and the City pokušala da ide psihoterapiju nakon što je raskinula sa Mr. Bigom i da se to završilo tako što je spavala sa pacijentom kog je upoznala u čekaonici, koga je igrao Jon Bon Jovi. No, šta bi bilo kad bi se Carrie zaista posvetila radu na sebi? Da li bi na kraju uopšte i završila sa Mr. Bigom i da li bi bila u svim tim toksičnim vezama? Da li je njena veza sa Mr. Bigom uopšte happy end?

Ovo je pravo pitanje milenijalce, jer je Carrie iz generacije X – generacije u kojoj rad na sebi uopšte nije bio toliko čest i gde je odlazak kod psihoterapeuta ili, još gore, psihijatra, bio pravi tabu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sex And The City (@sexandthecitybest)

Danas, kad je prošlo skoro dvadeset godina od završetka serije sasvim drugačije gledamo na iste likove. Recimo, Miranda je ranije bila najmanje omiljena, a danas bismo mogli reći da su njeni odnosi najzdraviji i da je imala najmanje toksičnih stavova. Za njom ide Samantha sa svojom seksualnom slobodom. Ona zna da ne želi vezu, želi samo da uživa u seksu i prilično je iskrena po tom pitanju – kakav bi to svet bio da su neki muškarci takvi?

Onda imamo Charlotte, sa svojim idealističkim i totalno nerealnim pogledima na ljubav. Ona kroz celu seriju čeka tog gospodina savršenog, a kad u njen život zakorači Harry Goldenblatt, tog savršenog i dobija, ali ne na način na koji je očekivala.

Pročitajte i ovo: Pitanja koja je pokrenula Carrie Bradshaw koja su i dalje aktuelna

Na dnu liste je Carrie, koja je definitivno bila u najtoksičnijim odnosima u čitavoj seriji i kojoj je psihoterapija bila neophodna. Ona pokazuje simptome opsesivne ličnosti, zavisnost od tuđe pažnje, duboku nesigurnost i nisko samopouzdanje, kao i traume iz detinjstva kad ju je napustio otac. Dakle, postoji mnogo stvari na kojima bi Carrie Bradshaw trebalo da poradi.

Moglo bi se reći da joj je odlazak oca prouzrokovao strah od napuštanja. Kada ne radimo na ovako velikim traumama iz detinjstva, onda u odraslom dobu tražimo slične odnose, jer ne znamo nizašta drugo. Osobe sa neizlečenim strahovima stalno iznova proživljavaju svoje traume.

Comments