Ako vam nije bitno kako će vaš sto da izgleda kada pravite večeru za više ljudi, onda je vreme da konačno počnete da obraćate pažnju. Pored pripreme ukusne hrane je i te kako bitno kako će te poslastice i sto izgledati, jer to predstavlja veoma važan deo čitavog uživanja koje želite da priredite vašim prijateljima.

Zato smo se odlučili da vas inspirišemo na koje sve načine možete ukrasiti stolove za prelepe ručkove, večere i stvaranje uspomena.

Eksperimentišite sa stolnjacima

Moguće je da vam je ranije bilo nebitno koje su boje stolnjaci i kako izgleda čitav aranžman. Mislili ste da to interesuje samo bake. A onda ste videli prelepe materijale koji bi bili odlični za aranžiranje stola.

Najpre, za aranžman je bitno da napravite temu, koja će biti posvećena određenoj boji. Zašto je boja bitna? Zato što će dodatno istaći koliko hrana ukusno izgleda.

Ulepšajte sto sa komadima voća

Zamislite ovakav doručak: postavili ste šest tanjira, a onda po sredini stola aranžirali isečeno voće zajedno sa grančicama. To daje poseban letnji vajb i izgledaće neodoljivo, a i sigurno će biti primećeno. Najbolje od svega je što se ovaj aranžman može pojesti. Evo kako to može da izgleda:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chrissy Horton (@hortonlane_)

Svuda sveće

Ne postoji bolji način da napravite intimnu večeru za prijatelje, ili romantičnu večeru sa partnerom, nego da na stolu bude pregršt sveća. U najboljem slučaju će to biti sveća sa mirisom lavande koja će rasterati komarce.

Neutralni aranžman

Nema potrebe da se na vašem stolu nađu živahne boje ako više volite neutralne tonove. Ovakav aranžman će izgledati čisto, uglađeno, minimalistički, ali sa stilom. Uklopite boju tanjira sa šoljama, bele salvete i belo cveće, drveni sto – izgledaće fenomenalno.

Jastučići

Aranžman ne mora da se sastoji samo od onoga šta je na stolu, već i od stolica koje treba da budu uklopljene i sa okolinom i sa stolom. Ako želite cozy atmosferu, postići ćete je upravo sa jastučićima. Jastuci mogu biti vodeći detalj čitavog aranžmana.

Nemojte se plašiti šarenila

Neutralnost je super ako vam to više odgovara, no, ako volite šarenilo, onda obavezno treba da probate sa šarenilom na stolu. Dakle, šarene sveće, escajg, tanjiri, stolnjaci, cveće, vaze. Još ako je tu i neka umetnička slika, upotpunićete čitav doživljaj. Naravno, neophodno je da uklopite sve boje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenox (@lenox)

Monohromatski aranžman

Ne kažemo da sve mora da bude u jednoj boji, ali izgledaće super ako sve bude u jednoj boji. Znamo, zvuči rizično, ali može biti veoma uspešno ako znate kako to da izvedete. Evo veoma dobrog primera kako to može da izgleda:

Naslovna fotografija: instagram.com/camillestyles

Jovana Petković

Comments