Nezaboravni provodi. Emancipacija. Planiranje budućnosti. Dvadesete deluju istovremeno ozbiljno i neozbiljno. Imamo tu slobodu da sami sebi kreiramo svakodnevicu, a istovremeno time dobijamo i mnogo više obaveza, odluka, briga. Nekoliko saveta kako ovaj najlepši period življenja provesti na najbolji način.

slika1dvadesete Kako da (ne) upropastite dvadesete

Provodi sa prijateljima čine dvadesete najslađim periodom

U (lošoj) formi

U godinama smo kada treba da izgledamo najbolje moguće. Zdravlje, mladost i energiju koje karakterišu dvadesete treba iskoristiti za fizičku aktivnost. Lakše je održavati formu i željenu kilažu kada ti vežbanje, sport i kretanje pređu u naviku, nego kad se opustiš, ugojiš i ulenjiš. Neguj svoje telo, nije mu lako da izdrži sve te noćne izlaske, nezdravu hranu, alkohol, učenje i sedenje po kafićima. Zaslužilo je da se malo starate o njemu.

(Ne)društvene mreže

Provodeći sate na Facebooku, Twitteru i sličnim društvenim mrežama u komentarisanju, kačenju slika i dopisivanju daje nam lažnu sliku o sopstvenoj važnosti i bliskosti sa “prijateljima” sa kojima se nismo uživo videli mesecima (to ne važi za dopisivanje sa osobama koje su na drugom kraju sveta). Utrošite vreme provedeno ispred kompjutera na viđanje sa bliskim prijateljima ili na već spomenutu fizičku aktivnost. Zadovoljstvo koje ćete osetiti kada vas najbolji prijatelj zagrli ili kada shvatite da ste zategli stomak, daleko premašuje lajkove i pohvale koje si mogao za to vreme dobiti u virtuelnom svetu.

Comments