Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Čišćenje kuće nije samo održavanje higijene, već i eliminisanje loše energije i štetnih zračenja. Osim uobičajenog redovnog čišćenja, potrebno je povremeno bacati stvari koje se ne koriste, menjati raspored nameštaja, i oslobađati prostor od pretrpanosti.

Čišćenje od energije prošlosti

Čuvanje mnoštva starih stvari stvara snažno energetsko polje koje “vuče unazad” i ometa napredak i prosperitet. Znate da je neophodno povremeno pretražiti ormare i kutije i pobacati nepotrebno – a toga uvek ima. Možda je to nešto što niste izbacili prošli put, nadajući se da ćete mu pronaći neku svrhu, ili iz sentimentalnih razloga, ali, da bi nove stvari (događaji, šanse, energija) došli u vaš život, morate im napraviti mesta. Bacanjem starih stvari, onih koje u sebi zadržavaju energiju prošlosti, a nemaju nikakvu svrhu u sadašnjosti, stvarate uslove za neometani, prirodni tok energije.

Rasteretite ormare i komode – potrebno je da se vratanca normalno zatvaraju i otvaraju, jer to simbolizuje taj isti, slobodni tok energije. Takođe, veoma je važno da vam hodnik (predsoblje) ne bude prenatrpan, jer ako se energetski tok poremeti na samom ulazu u vaš dom, ostaće takav i u ostalim prostorijama.

View this post on Instagram

Snart väntar ledig långhelg hemma🙌🏼💛

A post shared by S a r a h S t r å t h ღ (@interiorbysarahstrath) on

Pustite svetlost u svoj dom

Prozori treba da budu čisti, a zavese prozračne, kako bi svetlost obilno obasjavala unutrašnjost vašeg doma. Redovno luftiranje i puštanje “promaje” da struji kroz stan, takođe čisti lošu, a pokreće dobru energiju. Kada je hladno i tmurno (a i inače), postoji mentalna tehnika da prostor očistite energetski. Zamislite kako vaš dom ispunjava zlatna svetlost, vidite je svojim duhovnim okom kako se kovitla i zavlači u sve mračne ćoškove, ispod kreveta, iza ormara, svuda gde svetlost inače ne dopire.

Editors choice