Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Hoćete na odmor – morate da se odmorite – ali kako to da izvedete kad ste frilenser, a to znači da onih dana kad ne radite, nemate ni zaradu, a veliko je pitnje da li ćete neke klijente izgubiti ako im ne budete na raspolaganju ako ste im potrebni baš kad ste rešili da se odmorite. Pa, morate da se organizujete i da sebi priuštite odmor, da biste mogli da funkcionišete, dakle, morate da postavite granice, bez objašnjavanja i izvinjavanja. Svako ima prava na odmor, pa i vi.

Evo nekih smernica o tome kako da razradite strategiju odmora od frilensinga.

Obavestite klijente

Svakome ponaosob uputite poziv, ili mejl, u zavisnosti od toga kako sa kim komunicirate, dajte im informacije koje su im potrebne da nastave dok niste tu i recite im koliko vremena tačno nećete biti dostupni. Svakako će shvatiti da i vi imate privatan život i da vam je potreban odmor.

Uradite sve što ste zacrtali pre odmora

Ispoštujte sve rokove, uradite sve što je potrebno pre nego što odete i odredite datum kada ćete ponovo početi da radite. Obećajte svakom klijentu da ćete se javiti čim dođete sa odmora i učinite to. Ako klijenti odugovlače, upozorite ih da im nećete biti na raspolaganju neko vreme i podstaknite ih da se ubrzaju, da biste mogli da završite sve na vreme.

Osigurajte sistem obaveštenja

Dok niste tu, obezbedite sisteme podške – odgovarajuća govorna poruka na telefonu, automatski odgovor na mejlove, koji obaveštava (podseća) klijente da niste na raspolaganju od – do.

Hitni slučajevi

Sigurno ćete imati klijente kojima je nešto hitno i koji neće imati razumevanja za vaše privatno vreme. Uputite takve klijente na svog kolegu frilensera koji će preuzeti vaše hitne poslove dok niste tu. Usluga kolegi, klijentima i obezbeđivanje privatnosti – tri muve jednim udarcem.

Editors choice