Da li i vi imate potrebu da opremite vaš dom prema godišnjem dobu? To ne mora da znači da je potrebno potpuno renoviranje stana i obnova nameštaja, potrebni su samo mali detalji da biste postigli taj summer vibe. Dovoljno je da to budu drugačiji jastuci, prekrivači, posteljina, detalji na zidu, ukrasi i vaš dom će već izgledati drugačije.

Imamo nekoliko predloga šta sve možete promeniti u svom enterijeru kako bi bio letnji, da imate takav utisak da ćete zateći more kada otvorite prozor.

Letnji prekrivači

Želite da vaša spavaća soba ima drugačiji vajb – dovoljno je samo da promenite prekrivače. Preporučujemo vam da odaberete pojedine morske boje, kao što su kombinacija plavo-bela, ili zeleni, cvetni print, nešto što donosi vedrinu u prostor.

Pitate se zašto prekrivači toliko utiču na čitavu spavaću sobu? Zato što je spavaći krevet centar svake spavaće sobe, zauzima najviše mesta, u centru prostorije je, te se najpre na njega obraća pažnja.

Crteži cveća

Ne morate kupovati velika umetnička dela da biste da biste sasvim promenili atmosferu u vašoj prostoriji. To možete uraditi i na ovako jednostavan način, kao što je na fotografiji ispod.

Takav efekat može se dobiti i na još jednostavniji način. Jednostavno uramite sušeno cveće – smatramo da će ovako nešto izgledati još lepše.

Letnji aranžman stola

Kako u toku letnjih meseci menjate enterijer svih prostorija, promene možete uraditi i u aranžiranju stola. Uvek su dobrodošli floralni dezeni, cvetići na salvetama i stolnjacima.

Ne mora biti samo cveće, već i motivi lišća, tropskog voća. Čak i bez hrane na stolu će biti sasvim jasno da je leto inspiracija za vašu dekoraciju.

Jastuci kao važan deo dizajna enterijera

Ako već volite da iznova i iznova smišljate kako biste mogli da uredite svoj prostor, onda vam je već jasno koliko veliku ulogu igraju jastuci. Oni će svaku prostoriju učiniti toplijom, komfornijom, da ćete samo želeti da se ušuškate i opustite.

A ako hoćete da vaša prostorija bude u letnjim bojama, onda pažljivo treba da odaberete jastučnice. Neka to budu šarene jastučnice, one svetlih i zemljanih boja.

Suncokreti

Žuta boja je još jedan sinonim za leto, a ne postoji nijedan lepši letnji cvet od suncokreta. Zato, preporučujemo vam da svoj dom ukrasite sa što više detalja suncokreta. To mogu biti pravi suncokreti, njegove slike i fotografije, ukrasi…

Suncokreti su detalj koji se može nalaziti u bilo kojoj prostoriji. Tako vaša spavaća soba može biti ukrašena u znaku suncokreta i to će izgledati veselo, vedro i letnje, da ćete se svakog jutra buditi s osmehom. Na zid zakačite tapiseriju sa suncokretima, a ostali detalji mogu biti u žutoj boji, kako bi sve bilo u istom tonu.

Naslovna fotografija: instagram.com/emilykennedyphoto

Jovana Petković

Comments