Koja li je tajna gustih obrva Audrey Hepburn? Malo genetike i ta sreća da je nije “zakačio” trend tankih obrva iz dvehiljaditih. Audrey Hepburn nikad neće prestati da bude uzor na modnim pistama i van njih. Samo pogledajte ovogodišnju dodelu Oskara – Zoë Kravitz se u potpunosti obukla u njenom stilu, ali sa savremenim pečatom i obrvama koje su identične kao što ih je nosila Audrey.

Izgleda da će budućnost obrva otići u dva kontrasta. Već primećujemo da Gen Z na TikToku postaje zaluđena tankim obrvama koje su se nosile početkom dvehiljaditih godina. Sa druge strane, Audrey obrva podrazumeva jake, pune i savršeno oblikovane obrve.

Između ova dva trenda, mi ipak biramo Audrey obrve, zato što smo malo stariji i svesni da tanko čupane obrve nekad ne izrastu (leva obrva će mi zauvek ostati mizerna zbog toga). Volimo ih zato što daju utisak podignutih i otvorenijih očiju, a da vam za taj efekat nije potrebna šminka.

Najbolje od svega je to što Audrey obrve svakome stoje, a naročito ako nemate istaknute oči. Guste savršeno oblikovane obrve kakve su do sada bile popularne ne odgovaraju svakom obliku lica, jer nije svačije lice za jake obrve. Razlika je u tome što ove obrve izgledaju izuzetno prirodno.

Kako da nacrtate Audrey obrvu?

Nažalost, nismo sve blagoslovene sa dobrom genetikom i punim obrvama lepog oblika. Nekim devojkama je dovoljno samo da iščupaju obrve i dobiju ovaj look.

A ukoliko nemate ovakve obrve, moraćete ih docrtati. Najbolja opcija je da pustite da izrastu maksimalno koliko mogu, pa ih onda iščupajte tako da idu po jednoj liniji. Sledeći korak je da obrve popunite, olovkom za obrve ili senkom, tako da nema praznih mesta.

Bitno je da ne preterate sa punjenjem obrva, jer je neophodno da postignete prirodan izgled. Takođe, uvek treba da obratite pažnju na to da se boja olovke poklapa sa bojom vaših obrva, jer ukoliko promašite nijansu, može izgledati veoma pogrešno.


Nakon što ste popunili praznine, sledeći korak jeste da olovkom oivičite obrve, samo blago prođite po donjoj i gornjoj ivici obrva, trudeći se da crte ne budu previše jake.

Posle sledi najbitniji korak kako biste postigli željeni efekat, a to je da raščešljate obrve nagore sa providnim gelom za obrve. Audrey nosi takozvani sope brow – obrve koje idu ka čelu, i ne začešljavaju se sa strane. Primetićete veliku razliku čim ih premažete gelom, čitavo lice će izgledati otvorenije. Svom licu ćete dati trenutni face lifting, čeona kost će biti istaknutija, što će učiniti da vaše lice izgleda mlađe i vedrije.

Ovakav trend stilizovanja obrva je zaista bezvremenski i uvek će prelepo izgledati. Audrey Hepburn je bez sumnje obeležila kinematografiju pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Bila je simbol šik dame; žena sa prepoznatljivim stilom i manirima. Bilo bi predivno da nam se vrate još neki trendovi iz tog vremena.

Naslovna fotografija: instagram.com/zoeisabellakravitz

Jovana Petković

Comments