Muškarci kažu da je samopouzdanje kod žena privlačno i seksi i možemo da im verujemo, jer i mi govorimo to isto – samouveren muškarac je privlačan i poželjan. Ali šta tačno znači biti samouverena i kako da povećaš samopouzdanje? Ne želiš da budeš jedna od onih nametljivih osoba koje sebe uopšte ne vide i ne pada im na pamet da nekome nisu prijatne, ili da im negde nije mesto, to nije samopouzdanje koje želiš. A kad ti neko kaže “samo budi sigurnija u sebe” to ti ne znači ništa, odnosno, deluje ti kao kritika, a ne kao podsticaj. Kao još jedna stvar koju ne možeš dobro da uradiš, jer ne znaš kako.

Šta je ono što zapravo možeš i treba da uradiš?

Treba da razumeš da je samopouzdanje osećanje koje varira, a ne neko trajno stanje, a zatim treba da naučiš da upravljaš svojim osećanjima, odnosno mislima koje ih izazivaju. Jer ono što je u tvojoj glavi, dostupno ti je i možeš na tome da radiš – na osećanja ne možeš da utičeš direktno, ali na misli možeš.

Da bi povećala samopouzdanje, treba bolje da tretiraš sebe, da razumeš sebe i da više voliš i poštuješ to što jesi. Čula si starije žene kako govore “ako sama sebe ne poštuješ, niko neće da te poštuje” i to nije nikakva zagonetka, to je baš tako. Misliš li da su ti potrebni neki posebni razlozi da bi volela i poštovala sebe?

blog 1 Kako da povećaš svoje samopouzdanje?
Comments