Da li ste i vi među onim osobama koje obožavaju nekoliko komada svojih omiljenih torbi i koje bi dale sve na svetu samo da mogu da im “produže život”, ali doslovno!? Ne brinite, niste jedine. Svaka od nas poseduje makar jednu takvu torbu koju bi, po svaku cenu, želela da sačuva u najboljem mogućem stanju kako bi je nosila što duže.

Idealna ženska torba, osim provereno dobrog i kvalitetnog materijala, prosto zahteva svakodnevno održavanje. Stoga, kako biste vašu omiljenu torbu nosile i kombinovale uz vaše omiljene outfite što je duže moguće, morate znati sve načine na koje se torba može održavati. Evo koje su cake koje će vašoj torbi produžiti životni vek.

Uvrstite održavanje torbi u svakodnevnu rutinu

Prva i osnovna stvar koju morate da uradite jeste da u svoju svakodnevicu uvrstite rutinu za održavanje torbe koja će vam biti od najveće pomoći. Kako kažu, uvek je bolje sprečiti nego lečiti, i zato vam od srca preporučujemo da se pridržavate ovih saveta:

  • Nikako nemojte dodirivati torbu prljavim rukama
  • Ukoliko ste tek nanele losion ili kremu za ruke, sačekajte da se osuši pre nego što uzmete torbu u ruke
  • Kako bi se torba manje habala, menjajte stranu koju držite do sebe  
  • Torbu nikada ne ostavljajte direktno na suncu jer će na taj način najbrže izbledeti.
  • Ako je torba od prevrnute kože, uvek sa sobom nosite četku kako biste je po potrebi iščetkali 
  • Kožne torbe je neophodno redovno mazati kremama kako ne bi izgubile svoj sjaj i kako bi uvek izgledale kao nove
  • Torbu se bi trebalo temeljno prebrisati barem jedno nedeljno uz pomoć blagog sredstva za čišćenje i magične krpe 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Zaštitite torbu od prosipanja šminke

Drugo važno pravilo koje će vam pomoći da održavate svoju torbu na pravi način jeste da vodite računa o šavovima. To podrazumeva da nikako ne stavljate šminku direktno u torbu, već je prvo stavite u neseser. Ovo je veoma važno da zapamtite kako biste torbu zaštitili od neželjnog prosipanja. Takođe, jako je važno da hemijske olovke u torbi dobro zatvorite i odložite u neki poseban džep kako se mastilo iz njih ne bi prosulo i samim tim oštetilo unutrašnjost vaše tašne.

Comments